Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Micii producători de legume, fructe, cereale şi material lemnos, obligaţi de Guvern să plătească impozit

Publicat

Micii producători de cereale, legume, flori, fructe şi material lemnos vor trebui să achite impozit de 16% din veniturile nete. Aceasta este propunerea Guvernului care scuteşte de această taxă doar pe crescătorii de animale şi păsări, apicultorii şi crescătorii de viermi de mătase care nu vând către colectori sau procesatori. Impozit de 16% se va percepe şi pe veniturile din arendă.

Termenul de virare a impozitului reţinut la sursă este până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost plătit venitul. Guvernul mai propune ca pentru persoanele care vând către firme de colectare, producători industriali sau alte entităţi obligate să ţină evidenţă contabilă, să fie reţinut la sursă un impozit de 2% din valoarea înscrisă în contracte la momentul plăţii, urmând ca impozitul să fie regularizat la final de an.

Producătorii agricoli vor fi nevoiţi să facă plăţi anticipate pentru impozitul pe venit, determinat pe bază de normă de venit sau în sistem real.

Potrivit unui proiect de ordonanţă privind modificarea Codului Fiscal, impozitul pe veniturile din arendă se calculează prin reţinere la sursă de către plătitorii de venit la momentul plăţii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Paulina

    duminică, 04.12.2011 at 16:54

    Cum ii mai rabda Pamintul pe sadicii astia?:( Mereu is cu straita goala…Asa ceva nu s-o mai pomenit…

  2. cipikao

    duminică, 04.12.2011 at 19:12

    Eu ma intreb cum ne mai rabda Domnul pe noi asa prostuti, sa stam sa induram toate astea fara sa facem nimica , si sa uitam de ce au murit cei de la revolutia din 89

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax