Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MICRO VIDEO-REPORTAJ: Plimbare cu șareta medievală, printre cavaleri, domnițe, trubaduri și statui vii, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

YouTube video

Cetatea Alba Carolina s-a tranformat cu adevărat într-un mic burg medieval duminică, în cea de-a doua Zi a Cetații, când în Piața Toboșarului a apărut șareta medievală, „condusă” de un vizitiu în uniformă de epocă. Pentru prețul de 5 lei, oricine a putut face o mică tură cu „taxiul” medieval, prin Traseul de Nord al Cetății.

De pe bancheta șaretei, acoperită cu un țol țesut din lână și săltat de trepidațiile produse de roțile de lemn pe drumul medieval din piatră, pasagerul poate observa cum se petrec lucrurile pe străzile burgului: oameni la terase, mirosuri de mâncăruri sau de dulciuri, saluturi ceremonioase de cavaleri, înfățișări delicate de domnițe, priviri „împietrite” de mimi, sau lătrături fioroase de cățele sălbatice.

Șareta a plimbat câțiva copii și oameni mari duminică, iar vizitiul va fi prezent î n Piața Toboșarului și în cursul după-amiezii, pentru a îi transpune, pe cei care doresc, în atmosfera burgului medieval de acum o jumătate de mileniu.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Landia

    duminică, 28.04.2013 at 18:41

    Vai ce imbulzeala mare…. Sunt numai organizatorii prezenti :-/

  2. io

    luni, 29.04.2013 at 10:39

    Nimeni nu mai face istorie la scoala? Cetatea din Alba Iulia a fost construita in secolul XVIII. Adica la 200 si ceva de ani de la terminarea Evului Mediu.
    Marchizul de Vauban dupa modelul caruia e construita cetatea s-a nascut in 1633, adica la 133 de ani de la terminarea Evului Mediu. Sa-i anunte cineva si pe organizatori ca in Alba Iulia nu avem cetate medievala.

    • noroiel

      luni, 29.04.2013 at 15:52

      in articol se vorbeste de vechiul „burg” „medieval”. In primul rand nu este burg, in al doilea rand nu este medieval. In rest, expresia „vechiul burg medieval” este corecta cu aceste doua precizari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax