Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos, cu bani din PNRR. Achiziția, lansată în SEAP

Publicat

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Cetățenii din comuna Crăciunelu de Jos vor beneficia în curând de un mijlocul de transport – microbuz electric, ce urmează să fie utilizat pentru deplasarea pe raza comunei și în afara acesteia. 

Primăria comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare, aferent proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – achiziția de vehicule nepoluante”, printr-un parteneriat municipiul Blaj – comuna Crăciunelu de Jos.

Valoarea totală estimată este de 1.230.675 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos

Proiectul urmărește achiziția unui microbuz electric (minim 22+1 locuri) și a două statii de încărcare (o stație de reîncărcare lentă și o stație de reîncărcare rapidă) ce va deservi comuna Crăciunelu de Jos.

Prin intermediul achiziției unui microbuz electric este susținută o transformare rurală, care va încuraja și facilita transportul comunitar și va duce la modernizarea zonei rurale funcționale din comuna Craciunelu de Jos.

În comună nu există transport public local iar prioritar pentru perioada următoare ar fi achiziționarea unui microbuz nepoluant (electric) pentru scopuri comunitare.

„Locuitorii comunei vor avea acces fără discriminare la mijlocul de transport (microbuzul) pentru deplasarea comunitară, respectiv pentru accesul facil la serviciile esențiale de bază, respectiv servicii de sănătate (dispensar), servicii educaționale, servicii administrative, acces la evenimente și viața culturală, etc. microbuzul achiziționat va funcționa în spațiul zonei rurale a Comunei Craciunelu de Jos dar va putea fi utilizat și în afara acestui spațiu în legătură cu servicii de transport dedicate cetățenilor din comunele partener”, se precizează în caietul de sarcini.

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Ce specificații va avea noul mijloc de transport public

Potrivit documentației, microbuzul electric va avea minim 22+1 locuri pe scaune, va fi nou și nefolosit, produs în anul 2024, destinat transportului de persoane.

Microbuzul trebuie să corespundă categoriei M3 clasa III de vehicule, clasă care nu permite locuri în picioare pentru pasageri.

Microbuzul electric va fi prevăzut cu  un sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Camerele vor fi protejate antivadalism și vor fi amplasate asftel:

  • o cameră în lateral stânga pentru supraveghere în caz de accident;
  • o cameră în lateral dreapta, în partea din față pentru supravegherea zonei ușilor de acces călători – imaginile camerei vor fi afișate automat pe ecran la deschiderea ușilor;
  • o cameră în compartimentul pentru călători care vor asigura supravegherea întregului habitaclu;
  • o cameră amplasată la partea din spate a microbuzului pentru supravegherea acestei zone și pentru asistarea șoferului în timpul manevrelor de mers înapoi- imaginile camerei vor fi afișate pe display automat la selectarea modului de mers înapoi;
  • o cameră în postul de conducere cu focalizare pe direcția de mers, amplasate astfel încât să poată capta imagini până la minim 100 m în fața microbuzului;
  • o cameră pentru supravegherea interiorului cabinei conducătorului auto care să cuprindă postul de conducere și bordul.

Sistem automat de taxare

Microbuzul va fi echipat  după livrare de către utilizator cu un echipament de ticketing compatibil, integrat în sistemul de ticketing al utilizatorului constituit din:

  • Câte un validator pentru fiecare ușă de acces a călătorilor;
  • Un computer de bord;
  • Un tablou de sigurante;
  • Un echipament de comutație a semnalelor de date;
  • Buton pentru pornirea echipamentului de ticketing integrat în bordul autobuzului electric.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax