Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Microbuze electrice pentru elevi: Consiliul Județean Alba depune proiect de finanțare la AFM. Care este valoarea acestuia

Publicat

Consiliul Județean Alba va depune solicitare de finanțare pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

Este vorba despre proiectul „Microbuze prietenoase cu mediul pentru elevii din județul Alba”, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 15.000.000 lei inclusiv TVA și va fi asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Din bugetul județean vor mai fi acoperite cheltuielie privind activitatea de publicitate, cele care nu sunt acoperite prin finanțarea acordată de Administrația Fondului pentru Mediu și cele neeligibile ce pot apărea pe durata implementării proiectului.

Prin acest proiect va fi posibilă achiziționarea de microbuze noi electrice, microbuze noi hibride și microbuze noi alimentate cu gaz natural comprimat, pentru transportul elevilor. Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu.

Prima sesiune de depunere a cererilor de finanțare este stabilită în perioada 8 septembrie – 8 noiembrie 2023.

Proiectul va fi depus de CJ Alba, ”pentru a veni în sprijinul unităților administrativ-teritoriale din județul Alba”, potrivit documentației ce este prezentată pentru aprobare în ședința Consiliului Județean din 8 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    miercuri, 06.09.2023 at 12:06

    ar trebui ca accesul in aceste microbuze sa fie permis DOAR ELEVILOR. Nu oricarui cetatean cu chef de plimbare. Aceia pot sa foloseasca mijoacele de transport in comun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax