Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Microbuzele școlare ar putea fi scutite de la plata taxei de licențiere. Proiectul de lege a trecut de Comisia de transporturi din Camera Deputaților

Publicat

microbuze-scolare Deputații din cadrul Comisiei pentru transporturi și infrastructură au votat marți, 1 martie, o inițiativă legislativă care prevede scutirea de la plata taxei de licențiere pentru microbuzele școlare, pentru a facilita accesul la educație copiilor din mediul rural și pentru a ușura autoritățile locale de „povara” plății acestei taxe.

Aceste mijloace de transport sunt destinate strict transportului de elevi, iar costurile sunt suportate de către autoritățile administrației locale, de aceea scutirea de la plata acestei taxe este binevenită.

În condițiile în care microbuzele școlare au fost repartizate autorităților locale, dar nu sunt utilizate, din lipsa acestor fonduri, în condițiile în care acestea se deteriorează, nefiind folosite, iar copiii au de ales între a face drumul pe jos sau a sta acasă, cea mai bună soluție pentru a debloca situația este cea propusă prin legea inițiată de către parlamentari.

„Acest proiect a mai fost dezbătut în comisie însă a fost retrimis din plen pentru o analiză suplimentară, fostul Guvern nefiind de acord cu reglementarea. Atunci, ca și de această dată am susținut oportunitatea acestei intervenții legislative. Este nedrept pentru copiii care trebuie să parcurgă distanțe mari până la unitățile școlare ca această lege să fie blocată iar lor să li anuleze șansa la educație. Această lege introduce normalitatea și le garantează un drept constituțional, cel al accesului la educație. De asemenea, legea vine și în sprijinul autorităților locale care din lipsa fondurilor necesare pentru licențierea acestor microbuze, le țin neoperabile.

Sper ca acest proiect de lege să fie votat și în plenul Camerei Deputaților, iar Guvernul să înțeleagă că prin excepția instituită nu se pierd bani la bugetul statului, ci se face o investiție în viitorul copiilor noștri”, a transmis deputatul liberal Dan Simedru, membru al Comisiei pentru transporturi și infrastructură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax