Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Microcredite pentru fermele de familie. Condiţiile de finanţare pentru fermierii care fac investiţii în agricultură

Publicat

În urma convenției încheiate cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) privind sumele puse la dispoziție din Fondul pentru microcreditare în agricultură, agricultorii vor avea acces la microcredite prin CEC Bank. Acestea sunt destinate fermelor de familie.

Potrivit CEC Bank, prin intermediul acestora va fi mai uşor accesul la finanțare pentru fermieri. Fondul aflat la dispoziţia băncii pentru microcredite este în valoare totală de aproximativ 16,6 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării ulterioare.

Clienții eligibili pot contracta de la CEC Bank credite pentru investiții în domeniul agricol, în valoare de maximum 15.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 120 de luni, credite pentru asigurarea contribuției proprii aferente proiectelor de investiții selectate prin PNDR, în valoare de până la 75.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de maximum 120 de luni, și credite pentru susținerea realizării producției agricole, în valoare maximă de 25.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 24 de luni.

În prezent, dobânda este de 6,1%, iar comisionul de acordare a creditelor este zero. Costurile includ comisionul de analiza de 0,4%, comisionul de gestiune de 0,04%, aplicabil lunar la soldul curent al creditului și comisionul de evaluare a garanțiilor.

Facilitățile beneficiază de garanție emisă de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de maximum 80% din valoarea creditului, plus alte garanții din mixul acceptat de CEC Bank. Nu se solicită contribuție proprie și există posibilitatea obținerii unei perioade de grație.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax