Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Microîntreprinderile și firmele plătitoare de impozit specific, scutite de taxe dacă dau angajaților mașini de serviciu. Proiect

Publicat

top masini romania

Microîntreprinderile și firmele ce plătesc impozit specific vor fi scutite de plata taxelor pentru mașinile de serviciu acordate propriilor salariați. Un proiect de ordonanță de urgență prevede acest lucru.

În prezent, aceste categorii de firme trebuie să achite statului, în numele salariaților, atât impozit pe venit, cât și contribuții sociale, scrie avocatnet.ro.

„Avantajele sub forma utilizării în scop personal a vehiculelor (…) care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, aflate în patrimoniul persoanelor juridice ce aplică regimul de impozitare al microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activități, vor fi scutite de impozitul pe venit (în cotă de 10%) și de contribuțiile la sănătate (în cotă de 10%) și pensii (în cotă de 25%)”, potrivit proiectului.

Doar plătitorii de impozit pe profit se bucură de o deductibilitate limitată la acordarea mașinilor de serviciu, potrivit legislației actuale.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax