Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Microsoft adaugă un nou buton pe tastatura Windows, prima dată după 30 de ani. Ce funcție va avea

Publicat

Microsoft adaugă un nou buton pe tastaturile pentru PC-uri și laptopuri cu sistemul de operare Windows. Noua tastă va deschide un asistent de inteligență artificială (AI), a anunțat joi gigantul tech. Aceasta este prima schimbare majoră a designului în decenii și subliniază angajamentul companiei față de inteligența artificială.

Microsoft va adăuga o tastă dedicată asistentului său AI, Copilot, pe PC-urile cu Windows 11, a declarat vicepreședintele executiv și directorul de marketing pentru consumatori, Yusuf Mehdi, într-o postare pe blog, scrie Forbes.

Apăsarea butonului va chema Microsoft Copilot, un chatbot alimentat de AI care poate ajuta utilizatorii să facă cercetări, să redacteze texte, să creeze imagini și chiar să transforme ideile lor în cântece.

Noul buton va fi plasat în partea dreaptă a tastei spațiu și va înlocui fie tasta de control (CTRL) dreapta, fie o tastă de meniu, în funcție de configurația tastaturii.

Dacă Copilotul nu este disponibil sau este dezactivat pe un dispozitiv, butonul va lansa Căutarea Windows, a mai precizat Microsoft.

Mehdi a spus că actualizarea „marchează prima schimbare semnificativă a tastaturii PC-urilor cu Windows în aproape trei decenii”, adăugând că va da posibilitatea utilizatorilor să participe la revoluția AI.

Funcția va fi disponibilă pentru consumatori începând din februarie, inclusiv pe viitoarele dispozitive Microsoft Surface.

Microsoft spune că 2024 va fi „anul PC-urilor AI” și insistă pe faptul că tehnologiile de inteligență artificială sunt, pas cu pas, integrate în tot mai multe produse ale companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax