Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Microsoft retrage de la vânzare Windows 10, din ianuarie. Cât timp va menține compania, actualizările de securitate

Publicat

w

Microsoft începe procesul de renunțare la Windows 10, sistemul de operare care se află astăzi pe majoritatea PC-urilor.

Vânzările directe pe site-ul Microsoft a versiunilor de Windows 10 se vor încheia pe 31 ianuarie 2023, potrivit unei informări transmise de companie.  

Potrivit notificărilor postate pe paginile Windows 10 Home, Pro și Workstation de pe site-ul Microsoft, descărcările digitale ale Windows 10 vor fi oprite începând cu data de 31 ianuarie 2023.

Decizia luată de Microsoft înseamnă că nu se vor mai putea cumpăra licențe Windows 10 decât prin intermediul magazinelor existente de licențe la comercianții terți.

„31 ianuarie 2023 va fi ultima zi în care descărcarea Windows 10 este oferită spre vânzare. Windows 10 va beneficia de actualizări de securitate care vă ajută să vă protejați computerul de viruși, spyware și alte programe malware până pe 14 octombrie 2025”, se arată pe pagina Windows 10 Home a Microsoft.

Suportul oficial pentru Windows 10 va continua până în octombrie 2025. Lansat în 2015, Windows 10 este programat să fie trecut pe linie moartă după 10 ani.

În ciuda vârstei sale mai înaintate, Windows 10 este un sistem de operare mult mai popular pentru utilizatori, cu o bază de instalare de peste 60%.

Între timp, Windows 11, în ciuda recenziilor bune, a atins doar o bază de utilizatori de aproximativ 20%.

Unul dintre motivele pentru care Windows 11 nu a reușit să găsească un public larg până acum este din cauza cerințelor sale minime de hardware, care sunt mai mari decât cele ale Windows 10.

Astfel, calculatoarele mai vechi ar putea să nu aibă procesoare suficient de rapide pentru a rula software-ul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    marți, 24.01.2023 at 17:22

    Nu ma doare nici macar in cot : laptopul meu , Lenovo , are deja instalat sistemul de operare Windws 10 !!!!! Si funtctioneaza perfect !!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax