Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Mielul de Paști se scumpește: Preț miei în viu 2022. Cu cât spun crescătorii de oi că se va vinde kilogramul de carne la Sărbători

Publicat

Crescătorii de oi din zona Sibiului estimează că un kilogram de carne de miel va costa chiar și dublu față de prețul obținut în prezent și cu 30% mai mult comparativ cu 2021, iar motivul creșterii prețurilor ține de inflație, scumpirea carburanților și  cerealelor.

Fermierii au de gând să țină la preț pentru că există cerere mare pe piețele externe. Ce nu se va vinde de Paști se va duce la export.

Prețul mieilor în viu în 2022: 18-20 lei/kg, la carcasă 40-45 lei/kg

În acest an, prețul unui kg de carne de miel va crește considerabil. Mihai Şopa, crescător de ovine din Sibiu: „Prețul unui kilogram de carne de miel de Paște va ajunge la 40-45 de lei.”

Crescătorii din zona Sibiului speră că prin majorarea prețului cu circa 30% îşi vor acoperi costurile din ce în ce mai mari. Chiar și cu un preț crescut fermierii nu se tem că vor rămâne cu marfa nevândută. Mieii care nu vor fi cumpăraţi de Paşte merg la export, notează agrointel.ro.

”Preţurile la miei sunt în prezent la 18,5 lei plus TVA. Nu ştim cât va ţine preţul. La Paşti un kilogram va fi de 40-45 de lei.

Majorarea costurilor este principala vinovată pentru un meniu de Paşte mai scump cu până la 20-30 de procente faţă de anul trecut. Şi de două ori mai mare decât este acum”, a declarat Mihai Şopa, crescător de ovine din Sibiu pentru Observator.

Rămâne de văzut însă, câți români își vor putea permite să pună pe masa de Paște carne de miel, având în vedere noile prețuri preconizate.

Prețurile la miei cresc din cauza majorării prețului la carburanți

Fermierii sibieni au declarat că printr-o creștere a prețului speră să reușească să acopere parțial costurile de producție din ce în ce mai mari, datorate în cea mai mare parte de creșterea prețului la carburanți.

Și președintele Asociației Eco Miorița, Florin Dragomir, a declarat că prețurile vor fi mai mari din cauza scumpirii motorinei şi benzinei, dar și a cerealelor:

”S-au scumpit şi grâul, şi porumbul, şi furajele, toate s-au scumpit, motorină, benzină, toate au mărit preţurile. Preţul la carnea de miel va fi 40 şi 45 de lei tăiat, carcasă, şi în jur de 20 de lei la viaţă. Aşa preconizăm altfel nu o să putem să ne acoperim cheltuielile de peste iarnă”, declară acesta.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax