Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Miercurea Sirenelor, exercițiu de alarmare a populației derulat în Alba și în țară. Săptămâna Protecției Civile

Publicat

Sirenele de alarmă vor suna miercuri,1 martie, în Alba și în țară, cu prilejul unui exercițiu de alarmare publică. 

Exercițiul se numește „Miercurea Sirenelor” și este parte a programului dedicat Săptămânii Protecției Civile în România.

  • Protecția civilă a luat fiinţă în România, în data de 28 februarie 1933, prin Decretul Regal nr. 468. Acesta aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.

”Deși există posibilitatea de a se crea disconfort în spațiul public prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare, dorim să aducem la cunoștință cetățenilor că astfel de exerciții sunt necesare și benefice.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Vă solicităm să nu intrați în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor” au transmis reprezentanții ISU Alba.

Programul manifestărilor

În data de 28 februarie să sărbătorim împreună cei 90 de ani de la înființarea ,,Zilei Protecției Civile”.
Evenimentul va avea loc în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia unde, începând cu ora 14.00, vor avea loc următoarele:

– Expoziție de tehnică de intervenție;

– Ceremonial Militar cu prilejul ,,Zilei Protecției Civile”;

– Avansări în grad;

– Ceremonial Militar – Depunerea Jurământului Militar;

– Treceri în rezervă.

De asemenea, în perioada 27.02 – 03.03.2023, se va organiza evenimentul „Zilele Porților Deschise” la toate sediile subunităților de intervenție(Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Blaj) în cadrul cărora, în intervalul orar 09.00 – 12.00, cei interesați se pot bucura de expoziția de tehnică și mijloace de intervenție, și pot asista la prezentarea misiunilor specifice protecției civile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax