Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri a fost cea mai caldă zi de iarnă din istoria măsurătorilor meteo din România. Unde s-au înregistrat 22,5 grade Celsius

Publicat

Cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor meteo din România s-a înregistrat miercuri, fiind doborât recordul național din 2002. La Turnu Măgurele, mercurul termometrelor a urcat la 22,5 grade Celsius.

La stația de la București Băneasa au fost 20,6 grade Celsius, cu două grade și jumătate peste precedentul record, înregistrat în 2002, la stația Afumați.

Astăzi meteorologii spun că vor fi din nou temperaturi foarte ridicate.

Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Metrologie, a declarat pentru Digi24 că ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din sud și estul României.

S-au doborât recordurile lunare la stațiile meteorologice, iar recordul absolut de 22,5 grade Celsius sabilit la Turnu Măgurele îl doboară pe cel precedent din 7 ianuarie 2001 de la Oravița, când au fost 22,2 grade, a spus meteorologul.

Potrivit acestuia, și joi va fi extrem de cald comparabil cu ziua de ieri:

„Ne așteptăm la 22 de grade în sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea. În București vor fi 20 – 21 de grade, așa că s-ar putea doborî din nou recordurile termice”.

Vremea se va răci de vineri, iar procesul de răcire va începe din vestul țării. Meteorologii spun că temperaturile vor scădea spre 2-3 grade.

Sud-estul țării va rămâne însă cald: vineri vor fi maxime de 18 – 19 grade. În weekend vor fi maxime cuprinse între de 2 și 12 grade, cu valori termice mai ridicate în sud-est.

Totodată, ploile se vor extinde ca arie în această după-amiază și la noapte, iar apoi în toată țara.

La Alba Iulia, vineri vor fi 6 grade Celsius, iar noaptea sunt posibile temperaturi negative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax