Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO MIERCURI: Caravana „Salvaţi albinele” ajunge la Blaj. Vor fi plantaţi 300 de salcâmi, pentru extinderea zonei de floră meliferă

Publicat

apicultura Importanţa protejării albinelor şi rolul lor important în natură vor fi marcate, miercuri, la Blaj, în cadrul unei acţiuni organizate de primărie, Asociaţia Apicultorilor din zona Târnavelor şi o firmă poloneză de utilaje apicole. Vor fi plantaţi, cu această ocazie, 300 de puieţi de salcâm.

Evenimentul intitulat “Salvați albinele!” cuprinde un traseu cu 10 mașinuțe personalizate în întreaga Europă, în zonele cele mai importante din punctul de vedere al producerii, procesării și comercializării mierii de albine, transmit reprezentanţii Primăriei Blaj.

YouTube video

Caravana va ajunge la Blaj miercuri, 14 octombrie, la ora 12.00, în fața Primăriei Municipiului Blaj. După momentul de întâlnire al apicultorilor polonezi cu cei români, organizatorii locali și-au propus să facă un pas în plus pentru atragerea atenției asupra protejării albinelor prin organizarea unei acțiuni de plantare de salcâmi.

“Zona municipiului Blaj este recunoscută în țară dar și peste hotare pentru calitatea mierii produse dar și pentru hărnicia apicultorilor. Acesta este și motivul pentru care ne-am alăturat inițiativei de a sensibiliza opinia publică atât privind protejarea albinelor cât și în legatură cu extinderea zonelor cu floră meliferă”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Astfel administrația publică locală a pus la dispoziție un teren pe care ceilalți doi parteneri locali cât și oaspeții polonezi vor planta 300 de puieți de salcâmi. Se dorește ca această inițiativă să continue mai apoi prin plantarea altor tipuri de plante melifere.

În prezent În România trăiesc circa 1.12 milioane de familii de albine care produc în medie 18.000 de tone de miere pe an.

Flora meliferă existentă ar putea asigura însă bune condiții pentru mai mult de 1.7 milioane de familii rezultând o producție de 35.000 de tone de miere pe an.

România exportă anual aproximativ 12.000 de tone de miere, din această cantitate 40% reprezentând-o mierea de salcâm, considerată drept cel mai apreciat și mai cunoscut sortiment de miere.

În Europa, România ocupa locul al IV-lea din punctul de vedere al producerii mierii de albine după Spania, Germania și Ungaria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax