Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crucea Roşie Română, la 136 de ani de la înfiinţare: Acţiuni de prim ajutor şi de promovare a activităţilor umanitare, la Alba Iulia

Publicat

Crucea Roşie Română, Filiala Alba organizează miercuri, 4 iulie, în piaţeta Mihai Viteazul, între orele 18.00 – 21.00, acţiuni de sensibilizare a populaţiei privind activităţi umanitare, dar şi în sprijinul persoanelor afectate de caniculă. Voluntarii vor asigura servicii de prim ajutor şi vor oferi limonadă trecătorilor care vor lua parte la iniţiativă.

În piaţeta Mihai Viteazul din Alba Iulia va fi deschis, miercuri după-amiază, un punct de prim ajutor şi de măsurare a tensiunii arteriale. De asemenea, va fi amplasat un panou dispus sub forma unei cruci roşii, pe care trecătorii îşi pot expune păreri, sugestii şi gânduri cu privire la organizaţia Crucea Roşie. Copiii implicaţi în acţiuni „Voluntar pentru o zi”, vor primi dimplome, iar trecătorii interesaţi de iniţiativa Crucii Roşii vor fi recompensaţi cu  limonadă rece.

Aceste acţiuni sunt prilejuite de sărbătorirea a 136 de ani de istorie şi activitate umanitară, de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.

Pe 4 iulie 1876, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino şi Carol Davila au înscris România pe harta mondială a Crucii Roşii, deschizând prima „sucursală”, în incinta Spitalului Colţea din Bucureşti. La 15 iulie, a fost ales primul Comitet Central al Crucii Roşii Române şi primul preşedinte, Prinţul Dimitrie Ghica (1876 – 1897).

„De-a lungul istoriei sale, Crucea Roşie Română a fost un important simbol al speranţei şi alinării pentru toţi cei aflaţi în nevoie. Ori de cate ori războiul, epidemiile sau dezastrele au lovit ţara, în perioadele de nesiguranţă şi suferinţă, Crucea Roşie Română a fost activă pentru a uşura suferinţa umană. Toate acestea au fost posibile în primul rând prin voluntarii din întreaga ţară, care au acţionat cu promptitudine şi devotament, ori de câte ori a fost nevoie.

Pentru o reflectare cât mai elocventă a activităţilor desfăşurate anul trecut în sprijinul celor mai vulnerabile persoane, dar şi a activităţilor de tradiţie, precum cursurile de Surori voluntare de Cruce Roşie şi cursurile de prim ajutor, Crucea Roşie Română prezinta raportul de activitate din anul 2011.  În total, 402.701 de familii şi persoane singure au beneficiat de serviciile de sprijin şi informare în anul 2011.

Prin proiectele ţi campaniile implementate, am reuşit să ajutăm un număr de 122.962 de familii şi persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi rechizite.

Deşi, anul trecut, România nu a fost afectată de dezastre semnificative, Crucea Roşie Română a avut 167 de intervenţii în situaţii de urgenţă, precum incendii, caniculă, viscol, înzăpezire sau alunecări de teren. 28.881 de persoane au beneficiat de sprijin material de urgenţă. Alte 25.843 de persoane localizate în zone de risc au beneficiat de programe de pregătire pentru a şti cum să acţioneze în caz de dezastre. Am instruit peste 11.000 de oameni în acordarea primului ajutor de bază şi avem 4.463 de persoane care au donat sânge, în urma campaniilor noastre. Au fost implementate 171 de programe şi proiecte sociale şi 170 de proiecte şi campanii de educaţie pentru sănătate. Prin serviciul Căutări persoane, am soluţionat 120 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia. Peste 9.000 de elevi au fost sensibilizaţi cu privire la noţiunile de toleranţă, respect şi umanitate.

În 2011, în luna martie, după un cutremur devastator care a afectat Japonia, Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă, în acord cu Ambasada Japoniei la Bucureşti. 107.600 de euro este valoarea fondurilor colectate de la populaţia din România şi trimisă Crucii Roşii din Japonia pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate”, au transmis organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax