Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Exerciţiu de amploare, de intervenţie în caz de INUNDAŢII, în comuna Vinţu de Jos. Hidrobaraje montate la Vurpăr, pe o distanţă de 2,6 km

Publicat

Vurpar locatie exercitiu inundatii Săptămâna viitoare, Administrația Națională “Apele Române” organizează un exercițiu de amploare, de simulare în caz de inundații, în comuna Vinţu de Jos, la Vurpăr. Vor fi montate panouri mobile și hidrobaraje pe o lungime de 2.600 m, fiind cel mai mare dig realizat la un exercițiu de simulare, potrivit organizatorilor.

Exercițiul are în vedere modul în care formațiile de intervenție rapidă ale Administrațiilor Bazinale de Apă colaborează pentru supraînălțarea unui dig ce protejează localitatea Vurpăr, din comuna Vințu de Jos.

Simularea se derulează începând de sâmbătă, 13 august 2016, prin verificarea fluxului informațional, respectiv transmiterea avertizarilor meteo și hidrologice și a dispozițiilor pentru mobilizare și relocare personal de intervenție. Marţi, 16 august, este programat transportul materialelor și echipamentelor la amplasament, din trei centre de intervenție: Mureș, Oradea și Pitești.

Intervenția propriu – zisă va avea loc miercuri, 17 august, începând cu ora 8.00, iar lucrările de supraînălțare ar urma să fie finalizate la ora 16.00.

Cele trei formații de intervenție vor monta panouri mobile și hidrobaraje pe o lungime de 2.600 m, fiind cel mai mare dig realizat la un exercițiu de simulare.

Se vor evalua timpii de mobilizare și intervenție, modul de punere în operă a echipamentelor, interoperabilitatea acestora, precum și funcționalitatea echipamentelor anexa (utilaje, vinciuri hidraulice, asigurarea organizării de șantier în situații de urgență).

Evenimentul vizează Bazinul Hidrografic al râului Mureş şi este primul exerciţiu de asemenea amploare din ţară. Participă Administraţiile Bazinale de Apă Mureş, Crişuri şi Argeş-Vedea prin formaţiile de intervenţie rapidă şi personalul de exploatare lucrări hidrotehnice, fiind implicaţi şi reprezentanţi de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, Administraţia Naţională  „Apele Române” Bucureşti – Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor Bucureşti, Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria comunei Vinţu de Jos, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax