Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Expoziția de pictură ”Semnul lui Iona”, cu lucrări inspirate din Evanghelia după Matei, la Museikon Alba Iulia

Publicat

Museikon Alba Iulia găzduieşte, de miercuri, expoziția de pictură „Semnul lui Iona”, prezentată de Cristian Bădiliță, teolog și doctor în istoria creștinismului.

Lucrările ce au avut ca sursă de inspirație Evanghelia după Matei și realizate în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 au ca suport hârtia fabricată manual.

„Semnul lui Iona este o expoziție teologică, o meditație în cheie simbolică pe marginea Evangeliei după Matei, simbolul fiind un termen mai larg, mai generos, mai puțin confesionalizat decât icoana”, spune autorul lucrărilor prezentate în cadrul expoziţiei.

Cristian Bădiliță s-a născut în orașul Săveni, județul Botoșani, unde a locuit până la vârsta de 14 ani. Apoi s-a stabilit la Botoșani, urmând liceul “August Treboniu Laurian”, secția matematică-fizică. A debutat în revista Ateneu, suplimentul Caiete botoșănene, cu poeme, în 1984.

În 1991-1992 a studiat teologia la Seminario Conciliar din Madrid, unde l-a avut ca profesor pe patrologul Juan Ayan Calvo și pe fenomenologul religiei Juan Martin Velasco, a cărui “Introducere în fenomenologia religiei” a tradus-o și publicat-o în limba română.

Între 1995-2012 a locuit în Franța. Este doctor în istoria creștinismului antic al Universității Paris IV Sorbona cu teza Les métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise, calificativul summa cum laude. Lucrarea a primit premiul Solomon Reinach al Asociației Eleniștilor din Franța. În Occident s-a specializat în literatura patristică greacă și latină, făcând parte și din grupul de traducători ai „Bibliei de la Alexandria” sub coordonarea lui Marguerite Harl.

În 2001 a început o colaborare cu New Europe College din București, organizând două colocvii internaționale despre Ioan Casian și despre actualitatea Părinților Bisericii. A organizat un al treilea colocviu internațional, despre patristică și ecumenism, în cadrul Universității din Constanța.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate