Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Finala Cupei României la fotbal pe Stadionul Municipal din Sibiu. „U” Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe

Publicat

Finala Cupei României la fotbal va avea loc miercuri, 24 mai, pe noul Stadion Municipal din Sibiu.

Actorii principali al acestui ultim act al competiției sunt două echipe din Ardeal, „Universitatea” Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe.

După un sezon competițional lung, Sepsi Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj se întâlnesc în finala Cupei României, ambele având ca principal obiectiv pentru acest final de stagiune câștigarea trofeului.

Universitatea Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe

Sepsi Sfântu Gheorghe pornește în această luptă din postura de favorită, fiind și deținătoarea la zi a trofeului, după ce în ediția 2021/2022 a câștigat finala împotriva celor de la FC Voluntari.

De asemena, în SuperLiga României, covăsnenii s-au descurcat mai bine decât „U”, aceștia reușind calificarea în play-off, în vreme ce clujenii au jucat în play-out, unde într-un final au reușit evitarea retrogradării.

Nici în raportul duelurilor directe Universitatea nu stă mai bine decât adversarii lor, întrucât cele două formații s-au mai întâlnit de două ori pe parcursul sezonului curent.

În tur, la Cluj, scorul a fost de 1-0 pentru oaspeții de la Sepsi, iar în retur tot aceștia s-au impus, cu scorul de 2-1.

Capitolul la care, probabil, culjenii se vor prezenta mult mai bine va fi cel al suporterilor. „U” Cluj este o echipă iubită în tot Ardealul, iar galeria „șepcilor roșii” se anunță a fi una deosebit de numeroasă la această finală.

Cum a decurs competiția până acum

Această ediție a Cupei României a fost una aparte, întrucât Federația Română de Fotbal a impus un nou format competițional, unul nemaiîntâlnit până acum pe meleagurile noastre.

După faza „calificărilor”, în care au participat echipele din eșaloanele inferioare, S-au format 4 grupe a câte 6 echipe.

Această inedită fază a grupelor a eliminat din competiție echipe care se numărau printre favoritele la câștigarea trofeului, precum:

  • FCSB
  • CS „Universitatea” Craiova
  • Farul Constanța
  • Rapid București

Ulterior competiția a avansat cu faza sferturilor de finală, în care s-au calificat ocupantele primelor două poziții ale fiecărei grupe.

foto: Facebook/ Stadionul Municipal Sibiu

foto clasamente: fotbal-flash.ro

foto tablou: flashscore.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax