Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Marele om de cultură Lucian Blaga, sărbătorit la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

Biblioteca Judeteana Alba

Ziua de 9 mai are puternice rezonanțe pentru viața culturală a județului Alba fiind ziua în care s-a născut marele om de cultură Lucian Blaga. Pentru a marca acest eveniment Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba derulează o paletă largă de manifestări menite să aducă în prim-planul vieții culturale din România viața și opera patronului său spiritual.

Alături de Festivalul Internațional Lucian Blaga ce se va derula în perioada 8-13 mai și de Premiul Național pentru Poezie Lucian Blaga – Opera Omnia ce va fi decernat la Casa Memorială Lucian Blaga din Lancrăm în data de 8 mai, vor avea loc manifestări culturale la sediul central și în filialele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Miercuri, 9 mai, opera lui Lucian Blaga va prinde viață în activități atractive ce se vor adresa tuturor iubitorilor de cultură, după următorul program:

ora 9:00 – Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și filiale

  • Mesaj instituţional către bibliotecile publice din judeţul Alba cu prilejul Zilei Lucian Blaga.
  • Lucian Blaga în colecţiile bibliotecii: expoziţie de carte.
  • Poemele luminii: expoziţie de poezie.

ora 10:00 – Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

  • Audiţii din lirica blagiană în interpretarea actorului Dorel Vişan.
  • Pentru cititori – Oferirea de răvaşe cu poezii din volumul Poemele luminii.
  • Lucian Blaga – comorile necunoscute. Moment multiart realizat de elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, coord: prof. Nicoleta Apostol, prof. Cristina Pop, prof. Livia Dioşan.
  • Poemele luminii – interpretare vizuală. Expoziţie de grafică computerizată realizată de elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, coord: prof. Diana Vasiu.
  • Lucian Blaga, amintiri de la Marea Unire. Întâlnire cu elevii cl. a 4-a de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, coord.: înv. Florina Borşan.

ora 10:00 – Filiala Ampoi a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

  • Lucian Blaga, amintiri de la Marea Unire. Întâlnire cu copii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 16 din Alba Iulia, coord.: Ioana Olar.

ora 13:30 – Filiala Cetate a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

  • Lucian Blaga, amintiri de la Marea Unire. Întâlnire cu elevii cl. I de Colegiul „Apulum” din Alba Iulia, coord.: înv. Lavinia Poşogan.

ora 12:00 – 16:00, Parcul Primăriei din Sebeș

Citește și 8-13 mai: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Sebeș. Grigore Leșe și Iris, printre invitați. PROGRAMUL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax