Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: ”Pe-al nostru steag e scris Unire”. Primăria Municipiului Aiud marchează Ziua Națională a României. Marş cu torţe şi Te-Deum

Publicat

aiud eveniment 1 dec 2016 afisZiua de 1 Decembrie reprezintă ziua simbol a românismului și deopotrivă a românilor, oriunde s-ar afla ei, o zi de mare însemnătate pentru istoria noastră,  în care aducem un omagiu celor care au desăvârșit prin patriotism și jertfă, Marea Unire de la 1918.

Cu această ocazie, Primăria Municipiului Aiud organizează, pentru prima dată la nivel local, miercuri, 30 noiembrie 2016, începând cu ora 18.00, evenimentul omagial ”Pe-al nostru steag e scris UNIRE”, pentru a celebra Ziua Națională a României.

„Manifestările dedicate acestui important eveniment vor cuprinde un marș cu torțe pe traseul Școala Gimnazială ”Axente Sever” – strada Unirii – strada Eroilor şi o slujbă de Te-Deum oficiată de un sobor de preoți, cu participarea unor clerici de la toate cultele.

La Monumentul Eroilor din cimitirul ortodox, pe acordurile imnului național, intonat de fanfara Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba va fi arborat Drapelul Național,  cu respectarea protocolului impus pentru astfel de momente solemne.

Manifestările vor avea loc cu concursul unității militare din garnizoana Aiud, subunitatea de pompieri militari, Detașamentul de Jandarmi Aiud  și funcționari publici din cadrul Poliției Municipiului Aiud și Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud.

Invităm cetățenii municipiului nostru să arboreze Steagul Național la domiciliile lor, ca mai apoi, împreună cu toți cei care simt românește, să participe într-un număr cât mai mare la acest moment simbol și înălțător, plin de încărcătură emoțională”, transmit reprezentanţii Primăriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax