Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Peste 100 de elevi din Alba participă la concursurile „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”


Publicat

elevi

prietenii pompierilorPeste 100 de elevi din judeţul Alba sunt aşteptaţi miercuri, 24 mai, să participe la concursurile cercurilor tehnico-aplicative ale elevilor cu tematică de prevenire şi stingere a incendiilor „Prietenii Pompierilor” şi de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Competiţiile sunt organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al judeţului Alba, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

Concursurile vor consta în două probe – teoretice şi practice.

Începând cu ora 9.30, se desfăşoară probele teoretice, la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia şi Cantina Colegiului Tehnic Dorin Pavel din Alba Iulia (Str. Tudor Vladimirescu nr. 39), iar de la ora 11.30, cele practice, pe Stadionul Municipal „Cetate” din Alba Iulia.

La această activitate sunt aşteptaţi 108 de elevi ai şcolilor generale şi liceelor din judeţul Alba, constituiţi în 21 echipe (4 la secţiunea cu tematică de prevenire şi stingere a incendiilor şi 17 la secţiunea cu tematică de protecţie civilă).

În cadrul concursurilor, copiii îşi vor dovedi atât cunoştinţele teoretice, cât şi abilităţile practice pe linia gestionării situaţiilor de urgenţă.

Eforturile depuse de elevi vor fi  răsplătite cu premii (articole sportive, tricouri, medalii, cupe şi diplome) acordate de Consiliul Judeţean Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Rechizitoriul unei șpăgi de 100 de lei la Casa de Pensii Alba, DEMONTAT și CRITICAT DUR de magistrații Curții de Apel Alba Iulia

Publicat

casa de pensii alba

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au demontat rechizitoriul procurorilor dar și sentința dată de Tribunalul Alba, într-un dosar de dare de mită de 100 de lei, către un funcționar al Casei Județene de Pensii Alba, de către un bărbat din Câmpeni care ar fi vrut ca dosarul său să îi fie urgentat. 

Magistrații Curții au criticat atât modul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au obținut probele de acuzare, dar și judecătorii care au preluat starea de fapt reținută de procurorul de caz fără ”a se raporta la particularitățile speței și fără a o trece prin propriul filtru”, se arată îm motivarea Curții de Apel Alba Iulia. 

Cazul în sine nu este singular: în ultimii doi ani mai multe dosare penale de dare de mită de 100 de lei către angajații Casei de Pensii Alba au fost instrumentate și au primit decizii de condamnare. 

Particularitatea specială a dosarelor este aceea că darea de mită a fost probată de procurori nu în momentul în care inculpații ofereau mita în dosarul de pensii ci după o perioadă de timp, după ce inculpatul era chemat la Casa de Pensii și în timpul unui flagrant angajatul îî dădea dosarul acestuia înapoi, dosar în care se aflau și  banii.

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Alba, condamnat la DOI ANI de ÎNCHISOARE cu suspendare pentru o șpagă de 100 de lei la Casa de Pensii

Într-un caz similar, un inculpat a declarat că a fost învățat de un alt bărbat că dacă vrea urgentarea dosarului de pensii, trebuie să introducă în filele acestuia o bancnotă de 100 de lei.

Toate condamnările în dosare au constat în închisoare cu suspendare.

Inculpatul: ”un moț neaoș” care a venit la judecată însoțit de soție

În dosarul demonant de magistrații Curții de Apel, inculpatul a primit în primă instanță, la Tribunalul Alba, o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Bărbatul este caracterizat de către magistrații instanței superioare ca ”fiind  o persoană cu o formare rudimentară, având doar 8 clase, lucrând toată viața în perimetrul zonei în care locuiește, în Munții Apuseni, ”moț”, neaoș, fără prea multe perspective de a se fi îndepărtat vreodată foarte mult de aria domiciliului său.

Ne-am convins de simplitatea acestuia prin prisma înscrisurilor în circumstanțiere din dosarul primei instanțe, dar și față de prezența sa la judecata în apel, fiind însoțit de soție”, se arată în motivarea instanței.

Cum au demontat magistrații rechizitoriul dar și pedeapsa de la Tribunalul Alba

Până ca dosarul să ajungă la funcționara care a făcut denunțul, dosarul a mai trecut și pe la alți angajați ai Casei de Pensii Alba. Unul dintre ei a numerotat documentele și a declarat ”că deși a verificat carnetul de muncă al inculpatului, nu a constatat existența bancnotei, asigurând că dacă ar fi fost acolo, cu siguranță ar fi văzut-o”, se arată în motivarea instanței.

Apoi, dosarul a mai trecut și prin alte mâini, dar potrivit documentului citat, cei care au avut dosarul nu trebuiau să îl și deschidă ci doar să îl repartizeze unui alt angajat.

CITEȘTE ȘI: Încă o șpagă de 100 de lei la Casa de Pensii Alba. Un bărbat care a pus bani în dosarul de pensionare, trimis în judecată

Un aspect foarte important reținut de judecătorii instanței superioare este acela că angajata care a făcut denunțul ”înainte ca aceasta să sesizeze organele de poliție, la sugestia șefului de serviciu, a interpelat funcționarul responsabil cu preluarea dosarelor de pensionare, pe numitul (…), dacă nu cumva, umblând cu bani în ziua depunerii dosarului de pensionare de către inculpatul G., este posibil să fi lăsat din greșeală suma de 100 lei în dosarul acestuia.

Răspunsul funcționarului însărcinat cu preluarea dosarelor direct de la persoanele eligibile de pensionare naște instanței de control judiciar o primă îndoială rezonabilă cu privire la concretețea celor reținute de prima instanță, întrucât, după ce i se arată dosarul de către numita (…), acesta afirmă că ”în momentul înregistrării dosarului, bancnota nu era acolo””, se mai arată în documentul citat.

Drept urmare, ne-am format convingerea că denunțul doamnei referent cu privire la fapta de dare de mită, vine mai mult pe fondul necesității de clarificare a probității deontologice personale, decât ca urmare a unei certitudini cu privire la intenția inculpatului de a-i oferi bani, în legătură cu urgentarea soluționării dosarului de pensionare.

Contextul atipic în care a găsit suma de 100 lei, într-un dosar de pensionare, al unui solicitant necunoscut pentru aceasta, fără ca anterior solicitantul sau altcineva să își fi manifestat vreo intenție de corupere a sa ori măcar solicitare de acordare de ”ajutor” într-o anume problemă ce are legătură cu atribuțiile sale de serviciu, ar pune pe gânduri pe oricine, fiind comprehensibilă poziția incertă a denunțătoarei și nevoia acesteia de eliminare a oricărei suspiciuni care ar putea plana asupra sa, suspiciune cu rezonanță penală, de altfel”, au precizat judecătorii.

Cronologia faptelor și cum a fost organizat flagrantul

Potrivit motivării instanței, cronologia este următoarea:

la data de 13 iunie inculpatul a depus dosarul de pensionare, împreună cu pretinsa sumă de bani;

– la data de 05 iulie se susține că ar fi fost descoperită acea sumă de bani de către denunțătoare;

– la data de 08 iulie denunțătoarea formulează denunțul scris care a doua zi este înregistrat

– la data de 09 iulie a fost începută urmărirea penală cu privire la infracțiunea de dare de mită;

– la data de 11 iulie este audiată pentru prima dată denunțătoarea;

– la data de 15 iulie se emit două autorizări de interceptare provizorie, una pe perioada 15.07-17.07, iar cea de-a doua pe perioada 16.07-18.07 și

– la data de 16 iulie se organizează flagrantul iar suma de 100 lei este găsită asupra inculpatului.

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au criticat în termeni duri modul de obținere a intercepătorilor ambientale ale inculpatului. 

”Ne arătăm complet descumpăniți de modalitatea de obținere a interceptării comunicațiilor purtate de la postul telefonic aparținând inculpatului, dar și a înregistrării ambientale, audio și video, îndeobște a interpretării caracterului ”urgent” ce caracterizează această procedură specială de obținere a mijlocului de probă.

Autorizarea măsurilor de supraveghere tehnică incidente în cauză (interceptarea comunicațiilor purtate de la postul telefonic aparținând inculpatului și supravegherea audio-video) pot fi autorizate și de procuror, pe o durată de maxim 48 ore, atunci când există urgență, iar obținerea mandatului de supraveghere tehnică de la judecătorul de drepturi și libertăți ar conduce la o întârziere substanțială a cercetărilor, la pierderea alterarea sau distrugerea probelor ori ar pune în pericol siguranța martorului (art. 141 alin. 1 din Codul de procedură penală).

Or, această autorizare realizată de procuror reprezintă o situație excepțională, ea neputând, în niciun caz și în nicio împrejurare, să se constituie într-un abuz de drept din partea procurorului, care tinde la o interpretare subiectivă, excesivă a condițiilor expuse de lege cu caracter imperativ, în favoarea inițierii unei asemenea autorizări, cu sincopa eludării emiterii unui mandat de către judecătorul de drepturi și libertăți. Transferul acestei atribuții, de la judecătorul de drepturi și libertăți la procuror, chiar și într-o variantă restrânsă ca timp, este îngăduită numai pe fondul urgenței, or nu putem să nu ne întrebăm în ce anume a constat urgența în prezenta cauză (…)”, se arată în motivarea instanței.

Concluzia magistraților

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia după ce au dezbătut dosarul au sintetizat toate concluziile: 

”1. Existența dubiului cu privire la motivul pentru care banii găsiți de denunțătoare au fost depuși în dosarul de pensionare impune adoptarea unei soluții de achitare, întrucât prezumția de nevinovăție nu este înlăturată decât prin certitudinea dovedită a vinovăției inculpatului. Per a contrario, dacă certitudinea nu există, prezumția de nevinovăție funcționează și este completată de principiul conform căruia orice îndoială operează în favoarea inculpatului.

CITEȘTE ȘI: Povestea incredibilă a unei șpăgi de 100 de lei la Casa de Pensii Alba. Flagrant la un pensionar care își primea mita înapoi

2. Banii trebuie să fi fost oferiți cu titlu de contra-echivalent al conduitei pe care inculpatul dorea ca funcționarul public să o aibă, reieșind fără echivoc din cele prezentate mai sus de ce premisa nu este aplicabilă în cauza noastră; neexistând o legătura de cauzalitate, fapta este lipsită de caracterul penal.

În plus, pentru săvârșirea acestei infracțiuni este necesară și participarea unei alte persoane, chiar reprezentantul Ministerului Public făcând vorbire în concluziile sale de recunoașterea de către doctrina de specialitate a unei ”convenții de mituire”, în care subiecții sunt determinați.

Or, inculpatul nu putea cunoaște cine avea să beneficieze de cei 100 lei.

La interpelarea denunțătoarei, inculpatul afirmă că banii nu au fost depuși pentru o anumită persoană, astfel că este eronată convingerea primei instanțe că banii aveau să ajungă tocmai la funcționarul cu atribuții de serviciu în legătură cu soluționarea dosarului (atribuții cu „urgentarea” nelegală a dosarului nu avea niciun funcționar).

D. printr-o întâmplare, persoana care a găsit banii în dosarul inculpatului avea, în drept, îndatoriri de serviciu relative la soluționarea în termenul legal a dosarului, dar la momentul luării presupusei rezoluții infracționale, denunțătoarea avea pentru inculpat profilul unui funcționar nedeterminat.

P. în fața unei asemenea ipoteze, nu putem să nu ne întrebăm care ar fi situația celorlalți 3 funcționari publici, prin mâinile cărora, de asemenea, a trecut dosarul inculpatului. De vreme ce au ignorat banii din dosar, să presupunem că au cunoscut că banii nu le revin lor, ci funcționarului public cu atribuții relative la dosarul inculpatului? În acest caz, actele lor tacite sunt echivalente unei acțiuni intermediate, cu caracter de complicitate? Ducând raționamentul mai departe, nu rezultă altceva decât imperativul tragerii lor la răspundere penală, ceea ce ar fi nu doar exagerat, dar cu adevărat deplasat și de neluat în seamă.

În fine, credem că prin toate cele antamate mai sus, am dovedit de ce soluția primei instanțe este greșită și trebuie, în integralitate, desființată”, se arată în soluția judeătorilor Curții de Apel Alba Iulia.

Drept urmare, în data de 7 aprilie 2021, magistrații instanței superioare au desființat sentința dată de Tribunalul Alba și l-au achitat pe bărbat de acuzația de dare de mită. e

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 402 posturi în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir și Sebeș. Oferta completă prin AJOFM

Publicat

locuri munca

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 11 mai.

NOU: Adaugă anunț angajare/ caută loc de muncă AICI: Anunțuri.Ardeal24.ro

OFERTA de locuri de muncă prin AJOFM ALBA:

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258 831 137

Angajator – post vacant – nr. locuri / telefon mobil

RO-ARMYCATERING SA – administrator societate comerciala – 1 – 0213185008
SC JUSTICE SECURITY SERVICES SRL – agent de securitate – 2 – 0740673500
RO-ARMYCATERING SA – ajutor bucatar – 10 – 0213185008
IPEC SA – ambalator manual – 10 – 0730707529
RO-ARMYCATERING SA – bucatar – 10 – 0213185008
CETATEA APUSENI SA – camerista hotel – 2 – 0744605753
PROFI ROM FOOD SRL – casier – 4 – 0372568838
PEMA ELECTROTEHNIC SRL – confectioner cablaje auto – 10 – 0746285284
GENERALI ROMANIA ASIGURARE REA – consilier vânzari asigurari – 5 – 0731600549
IPEC SA – economist în economie generala – 1 – 0730707529
STI TRANS FREIGHT BV SRL – contabil – 1 – 0735251337
VI TINDALA JUNIOR SRL – director vânzari – 1 – 0737967730
SAMU STRUCTURI CONSTRUCT S.R.L. – dulgher (exclusiv restaurator) – 1 – 0754280134
DEKA STRUCTURI SRL – dulgher (exclusiv restaurator) – 5 – 0722685526
CRYSTAL INDUSTRY SRL – electrician de întretinere si reparatii – 3 – 0735545122
SAMU STRUCTURI CONSTRUCT S.R.L. – fierar betonist – 1 – 0754280134
ROMWEST EURO SRL – finisor-lacuitor lemn – 5 – 0745398871
VI TINDALA JUNIOR SRL – gestionar depozit – 1 – 0737967730
CRYSTAL INDUSTRY SRL – inginer automatist – 1 – 0735545122
CRYSTAL INDUSTRY SRL – inginer electroenergetica – 1 – 0735545122
SC VI TINDALA JUNIOR SRL – inginer în industria alimentara – 1 – 0737967730
IPEC SA – inginer mecanic – 4 – 0730707529
IPEC SA – laborant chimist – 1 – 0730707529
INOX DEL DODO SRL – lacatus mecanic – 1 – 0740082827
CUTEAN COMPANY SRL – lacatus mecanic – 1 – 0745106618
PROFI ROM FOOD SRL – lucrator comercial – 2 – 0372568838
ALBANI FOREX SRL – magaziner – 1 – 0744693292
SATROTEC SRL – manager proiect – 1 – 0358407586
TRANSILVANIA NUTS SRL – manipulant marfuri – 4 – 0790229953
PROFI ROM FOOD SRL – manipulant marfuri – 1 – 0372568838
PEMA ELECTROTEHNIC SRL – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 10 – 0746285284
SAMU STRUCTURI CONSTRUCT S.R.L. – muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet – 1 – 0754280134
SC CONSTRUCT AMA ALBA SRL – muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet – 2 – 0755999993
RAMIS AVRAM S.R.L. – muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet – 1 – 0751041179
IPEC SA – muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii – 30 – 0730707529
VCST AUTOMOTIVE PRODUCTION ALBA SRL – operator la masini-unelte cu comanda numerica – 4 – 0372133700
PEHART TEC GRUP S.A. – operator la roboti industriali – 10 – 0757045021
RO-ARMYCATERING SA – ospatar (chelner) – 10 – 0213185008
SATROTEC SRL – reglor la masini de prelucrare mase plastice – 1 – 0358407586
RO-ARMYCATERING SA – sef depozit – 1 – 0213185008
MARVICON SRL – sofer autocamion/masina de mare tonaj – 5 – 0371092404
STI TRANS FREIGHT BV SRL – sofer autocamion/masina de mare tonaj – 1 – 0735251337
TRANSILVANIA NUTS SRL – sofer de autoturisme si camionete – 1 – 0790229953
SATROTEC SRL – specialist în planificarea, controlul si raportarea performantei economice – 1 – 0358407586
TRANSILVANIA NUTS SRL – stivuitorist – 2 – 0790229953
PITEA TUDOR CIPRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ – sudor – 1 – 0763547664
CUTEAN COMPANY SRL – sudor – 1 – 0745106618
INOX DEL DODO SRL – sudor – 1 – 0740082827
ROMWEST EURO SRL – tâmplar universal – 5 – 0745398871
PROFI ROM FOOD SRL – vânzator – 2 – 0372568838
PITEA TUDOR CIPRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ – vopsitor industrial – 1 – 0763547664
CONSTRUCTAMA ALBA SRL – zidar pietrar – 2 – 0755999993
SAMU STRUCTURI CONSTRUCT S.R.L. – zidar pietrar – 1 – 0754280134

AJOFM Alba – Punct de lucru Aiud – 0725 225 882

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

AFRODITA MELIHATA SRL – brutar – 5 – 0751364466
PANSTARNELU S.R.L. – brutar – 5 – 0743308881

AJOFM Alba – Punct de lucru Blaj – 0725 225 883

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

BOSCH AUTOMOTIVE SRL – analist calitate – 3 – 0258807805
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – electrician de întretinere si reparatii – 5 – 0258807805
I.A.M.U. SA – electrician protectie relee – 2 – 0258711907
I.A.M.U. SA – electromecanic masini si echipamente electrice – 2 – 0258711907
I.A.M.U. SA – frezor universal – 2 – 0258711907
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – functionar administrativ – 22 – 0258807805
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – inginer mecanic – 5 – 0258807805
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – inginer productie – 3 – 0258807805
HYDROTARE 2019 S.R.L. – inginer sunet – 1 – 0744602117
I.A.M.U. SA – lacatus mecanic – 2 – 0258711907
BÎLEA MARKET S.R.L. – lucrator comercial – 1 – 0753535407
I.A.M.U. SA – masinist la masini speciale de aschiere – 2 – 0258711907
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – mecanic utilaj – 5 – 0258807805
I.A.M.U. SA – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 5 – 0258711907
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 70 – 0258807805
I.A.M.U. SA – operator la masini-unelte cu comanda numerica – 5 – 0258711907
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – operator la masini-unelte cu comanda numerica – 15 – 0258807805
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – planificator/specialist plan sinteze – 4 – 0258807805
I.A.M.U. SA – rectificator universal – 2 – 0258711907
I.A.M.U. SA – sculer-matriter – 2 – 0258711907
BOSCH AUTOMOTIVE SRL – sef serviciu marketing – 1 – 0258807805
I.A.M.U. SA – strungar universal – 2 – 0258711907

AJOFM Alba – Punct de lucru Cugir – 0725 225 881

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

CENTRU BODY POSITIVE SRL – maseur – 1 – 0756144420
NOVA GRUP VICES S.R.L. – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 1 – 0258755727

AJOFM Alba – Punct de lucru Sebeş – 0725 225 885

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

ATAC SECURITY SRL – agent de securitate – 3 – 0744200381
PROFI ROM FOOD SRL – casier – 7 – 0372568838
DONNA CONFEZIONI S.R.L. – confectioner-asamblor articole din textile – 4 – 0759011561
SOCIETATEA DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE IN HIDROCENTRALE ” HIDROELECTRICA” S.A. – economist în gestiunea economica – 1 – 0258806442
PEHART TEC GRUP S.A. – electrician de întretinere si reparatii – 1 – 0757045021
SIBARIS SRL – lucrator comercial – 1 – 0723240811
PROFI ROM FOOD SRL – lucrator comercial – 2 – 0372568838
DONNA CONFEZIONI S.R.L. – maistru în industriile textila, pielarie – 1 – 0759011561
NUVA – FOREST 2011 SRL – manipulant marfuri – 1 – 0744605495
FEREASTRA INDUSTRIE R SRL – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 10 – 0358404744
ALBANI FOREX SRL – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 3 – 0744693292
PROFI ROM FOOD SRL – primitor-distribuitor materiale si scule – 1 – 0372568838
PEHART TEC GRUP S.A. – stivuitorist – 3 – 0757045021
PEHART TEC GRUP S.A. – sudor – 1 – 0757045021
NUVA – FOREST 2011 SRL – tâmplar mecanic la croit si dimensionat – 2 – 0744605495
PROFI ROM FOOD SRL – vânzator – 2 – 0372568838

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Masă caldă de 15 lei pe zi pentru preșcolari. Proiect adoptat tacit de Senat. Care sunt condițiile

Publicat

elevi

Copiii de grădiniță vor beneficia de o masă caldă, cu condiţia frecventării fizice a orelor de curs, în baza listei de prezenţă efectuată zilnic de cadrul didactic, potrivit unui proiect adoptat tacit, luni, de Senat.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare acordarea unui suport alimentar zilnic, în limita unei valori de 15 lei/ antepreşcolar sau preşcolar, urmărindu-se asigurarea unei alimentaţii sănătoase în unităţile de învăţământ antepreşcolar şi preşcolar de stat, particulare şi confesionale, autorizate sau acreditate.

De asemenea, se preconizează ca limitele valorii zilnice pentru un antepreşcolar/preşcolar să fie actualizate de la data de 1 ianuarie a fiecărui an prin hotărâre a Guvernului în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor, se precizează în raportul de admitere întocmit de Comisia pentru învăţământ din Senat.

Un amendament admis prevede stabilirea prin hotărâre a consiliului local a unei sume ce poate să asigure amenajarea de locaţii pentru servirea mesei calde în incinta unităţii de învăţământ sau în afara acesteia, dar nu la mai mult de 50 m distanţă faţă de aceasta.

În cazul în care unitatea de învăţământ nu deţine bloc alimentar propriu, produsele alimentare vor fi asigurate prin achiziţia de servicii specializate.

Procedura de atribuire a contractelor de servicii se organizează la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, potrivit prevederilor Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice, conform altei propuneri de modificare a proiectului de act normativ.

„Directorul unităţii de învăţământ sau directorul adjunct al unităţii de învaţământ, prin delegare de sarcini de către directorul unităţii de învăţământ, are obligaţia să urmărească şi să verifice buna desfăşurare a procesului de aprovizionare, condiţiile igienico-sanitare privind distribuţia hranei către copiii antepreşcolari şi preşcolari”, mai prevede proiectul.

Proiectul a fost trimis spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for legislativ decizional în acest caz.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Proces la Curtea de Apel Alba Iulia: Indian condamnat pentru pornografie infantilă. Cum a fost prins în Sibiu

Publicat

inchisoare

Un cetățean indian care locuia fără forme legale în Sibiu a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru pornografie infantilă și corupere sexuală de minori. De menționat este faptul că pe tot parcursul procesului bărbatul de 39 de ani s-a aflat în libertate, singura măsură preventivă fiind aceea a controlului judiciar. 

Acum, după condamnarea dată de magistrații Tribunalului Sibiu, cetățeanul indian a fost nemulțumit de sentința primită și a făcut apel. În urma apelului dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia, instanță care va da o decizie finală.

Ce s-a întâmplat

Faptele pentru care Sikander K. a fost trimis în judecată s-au petrecut în luna iulie a anului 2020. Bărbatul locuia de o perioadă de timp în Sibiu, unde dorea să se angajeze la o firmă de construcții. Acesta locuia în Sibiu fără forme legale.

La un moment dat, bărbatul cunoscut ca și ”Indianul”, a mers la un grup de minori și le-a aratat mai multe poze, pe telefonul mobil, poze cu caracter pornografic.

Minorii au explicat situația unor polițiști, iar după un timp bărbatul a fost identificat. În urma cercetărilor a reieșit că pe telefonul acestuia se aflau poze și clipuri video cu caracter pornografic, în care apăreau și minori.

Mai mult de atât, anchetatorii au descoperit că bărbatul avea mai multe conversații cu diverși minori, conversații cu tente sexuale, au precizat pentru alba24.ro, reprezentanții instanței superioare.

De când a fost identificat, dar și pe toată durata procesului bărbatul s-a aflat sub control judiciar.

La sfârșitul lunii martie, cetățeanul indian a fost condamnat la un total de 3 ani și 8 luni de închisoare. În urma apelului, dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, iar o primă ședință de judecată este fixată pentru data de 23 iunie 2021.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate