Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Primarii localităţilor din Alba şi celelalte judeţe din Regiunea Centru se reunesc la Miercurea Ciuc. Decizii pentru investiţii

Publicat

cj harghita Miercuri, 30 septembrie, la Miercurea Ciuc, sunt convocaţi preşedinţii celor şase consilii judetene din Regiunea Centru, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, dar şi reprezentanţii oraselor şi comunelor din Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. În cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, organizata de catre ADR Centru, cei prezenti vor decide direcţiile de dezvoltare prin fonduri nerambursabile ale Regiunii Centru şi perspectivele de susţinere a IMM-urilor prin proiecte internaţionale.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru se întruneste ca urmare a invitaţiei lansate de preşedintele CDR Centru, Ioan Cindrea, întâlnirea având loc la Consiliul Judeţean Harghita din municipiul Miercurea Ciuc, începând cu ora 11.00.

Ordinea de zi a întâlnirii aduce în discuţie 15 puncte ce cuprind proiecte de hotărâre privind participarea la proiecte internaţionale, noutăţi, analize şi informări privind stadiul programelor operaţionale implementate la nivel regional.

Una dintre principalele teme de discutie ale acestei sedinte o reprezinta stadiul implementarii proiectelor cu finantare nerambursabila prin POR 2007-2013 si mobilizarea beneficiarilor si a celor interesati, astfel incat cele aflate in implementare sa se finalizeze cu o rata de succes si absorbtie cat mai mare.

Noutatile aduse de viitoarele fonduri regionale POR 2014-2020, estimarile in privinta lansarii domeniilor de finantare si propunerea unor activitati si evenimente regionale pentru imbunatatirea procesului de transmitere a informatiilor sunt, de asemenea, alte informatii discutate de catre cei prezenti. Agenda intalnirii mai contine informatii referitoare la obligatia solicitantilor de fonduri 2014-2020 de a depune cererile de finantare electronic si modalitatea de functionare a sistemului electronic utilizat, dar si o prezentare a Master-planului de transport al Romaniei pana in 2030, cu prezentarea proiectelor de investitii nerambursabile ce vizeaza infrastructura de transport rutier, feroviar, aerian si naval din Regiunea Centru.

”Experienta ADR Centru si activitatile derulate in absorbtia fondurilor nerambursabile si dezvoltare regionala sunt deja cunoscute si recunoscute, atat la nivel national prin rezultatele obtinute, cat si la nivel international prin proiectele de parteneriat pe care le derulam. Urmarim mereu ca Regiunea Centru sa se situeze printre primele si asta o realizam ca parteneri, prin implicarea sau sustinerea unor proiecte inovative, adaptate nevoilor si specificului pe care-l avem la nivel regional. Pe termen lung scopul nostru este sa atragem proiecte care sa ne sustina dezvoltarea economiei locale si regionale si de promovare a valorilor pe care le avem pentru ne diferentia si afirma calitativ la nivel european”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Dintre propunerile de proiecte internationale sustinute de catre ADR Centru si discutate in cadrul acestei sedinte fac parte valorificarea potentialului turistic al Muntilor Carpati, prin gazduirea la Brasov a Platformei de Coordonare a Turismului Durabil din cadrul Conventiei Carpatice, dar si implicarea ADR Centru intr-un proiect de imbunatatire a politicilor de sprijinire a IMM-urilor si de promovare a produselor locale. Membrii CDR Centru prezenti la intalnire vor mai decide si implicarea ADR Centru in parteneriate internationale in proiecte ce vizeaza managementul procesului de descoperire antreprenoriala, implicarea universitatilor ca viitori catalizatori ai economiilor regionale bazate pe inovare, utilizarea politici regionale durabile in domeniul bioenergiei, precum si incurajarea inovarii in intreprinderi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax