Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MIERCURI: PROTEST al instructorilor de înot de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Nu vor să plătească taxele impuse de Primărie

Publicat

bazinul olimpic alba iulia La o săptămână după ce au intrat în grevă, instructorii de înot de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia vor să protesteze în stradă. Miercuri, între orele 16.00-18.30 aceştia, împreună cu părinţi, dar şi alţi doritori care vor să li se alăture se întâlnesc în faţa Bazinului Olimpic. La sediul Primăriei Alba Iulia şi Jandarmeriei a fost înregistrată şi o cerere privind aprobarea acţiunii de protest.

Instructorii au luat această decizie după ce Primăria Alba Iulia le-a cerut să plătească atât taxa de intrare, cât și închirierea culoarului de înot pe oră. Tarifele mai mari impuse de Primărie au generat nemulţumiri atât în rândul instructorilor, cât şi al părinţilor, care se gândesc că nu mai au unde să-şi ducă copiii să înveţe să înoate.

„Intructorii de înot au depus azi (luni – n.r) o cerere pentru manifestare de protest în data de 18.02.2015, între orele 16.00-18.30 cu pornire din parcarea Bazinului Olimpic. Cererea a fost depusă la Primaria municipiului Alba Iulia şi Jandarmerie. Ne aşteptăm să fie prezente aproximativ 100 de persoane, printre care şi părinţi, care ne-au spus că vor veni să se ne susţină”, a transmis Simona Tătar, unul dintre instructori.

Aceştia au două nemulţumiri, taxele şi programul. Instructorii de înot vor ca programul să fie de la 17.00 la 20.00, fiindcă sunt copii care vin din mediul rural la cursuri şi nu pot ajunge la orele stabilite în regulament, de la 11.00 la 17.00, pentru că majoritatea părinţilor sunt la lucru în acest interval orar.

Dacă în urmă cu o lună, la Consiliul Local s-a discutat despre Bazinul Olimpic din Alba Iulia, care nu aduce niciun profit Primărie, ci mai degrabă o mare „gaură” în buget, acum, până la găsirea unei alte alternative, instructorilor li se cere să plătească atât taxa de intrare, cât și închirierea culoarului de înot pe oră.

Citeşte şi Scandal la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Instructorii de înot au intrat în grevă. Nu sunt de acord cu taxele impuse de Primărie

La Bazinul Olimpic din Alba Iulia, s-a ajuns şi la o situaţie de criză la numai şapte luni de la deschiderea după modernizarea locaţiei de înot. Părinţii sunt îngrijoraţi, iar instructorii de înot au oprit activitatea de luni, 9 februarie, după ce au fost informaţi că trebuie să plătească chirie pe culoarul pe care îl folosesc pentru iniţieri de înot. Adică 40 de lei pe oră pe instructor.

Este vorba practic de respectarea regulamentului propus la deschiderea bazinului, a prevederii prin care instructorii și persoanele care intră la bazin să plătească intrare, iar culoarul bazinului pentru programul de inițiere să fie plătit cu un tarif pe oră.

Instructorii s-au înţeles, la deschiderea bazinului, cu reprezentații locali și au primit „păsuire”, adică au convenit să plătească doar intrare (12 lei instructorii şi 5 lei copiii, pentru 2 ore), nu şi taxa pe culoar.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax