Connect with us
Publicitate

Uncategorized

MIERCURI seara la „Jocuri de Putere” pe Realitatea TV. Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, invitatul lui Rareș Bogdan

Publicat

r b

rares bogdan Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, vine în această seară de la ora 21.00 la „Jocuri de Putere” și face radiografia partidului care altădată domina România, iar acum stă la guvernare doar pentru că așa a decis UNPR și Gabriel Oprea. La congresul din 11 octombrie, social-democrații sunt chemați să își aleagă noul lider, însă opțiunile sunt puține și proaste. Dacă în partid nu se va aplica planul B, care prevede o candidatură la funcția de președinte din partea lui Vasile Dancu, concomitent cu un pas în spate făcut de liderii uzați și compromiși care au condus pâmă acum PSD, delegații la Congres ar putea avea de ales între 3 candidați.

Interimarul Liviu Dragnea vrea să își permanentizeze mandatul, dar ezita să facă anunțul oficial pentru că are probleme nerezolvate pe două fronturi: pe de o parte, DNA insistă pentru o condamnare cu executare în dosarul referendumului, după achitarea din prima instanta; iar pe de alta parte, Dragnea nu se poate rupe definitiv de Victor Ponta – fire nevazute, dar extrem de puternice îi leaga pe cei doi și îi oferă premierului un ascendent asupra fostului sau subaltern. (Prietenii știu de ce)

Al doilea candidat anuntat este fostul ofiter SRI de la Prahova, acum senator la al doilea mandat, Daniel Savu, un „iepure”, cum se spune în cursele de atletism, care nu va termina cursa în picioare. În fine, ultimul pe lista e primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, care își bazeaza candidatura pe problemele penale ale lui Liviu Dragnea, dar uită de scheleții din propriul dulap, o greșeală care ar putea să îi fie fatală pe termen mediu și lung.

Care este cea mai bună varianta de președinte pentru PSD? Chiar nu găsesc social-democrații un lider fără probleme cu Justiția? Cine pregătește contra-ofensivă intelectualilor în partid? De ce l-a achitat PSD pe Victor Ponta înainte ca magistrații să își spună cuvantul? Cât a pierdut PSD din cauza premierului-inculpat? Cum a ajuns cel mai mare partid din Romania să depinda de UNPR-ul lui generalului Oprea? Cine sunt candidatți cu care vor defila social-democratii la alegerile din 2016? Cine va fi următorul primar al Bucureștiului? Cum va vota Mircea Geoana la moțiunea de cenzură? Ce sfaturi le dă foștilor colegi de partid? Cine poate readuce PSD la gloria de alta data? Ce a cauzat criza de leadership din partid? Ce strategie electorală pregateste Partidul Social Românesc? Cu cine se va alia PSRO?

Raspunsurile vin la ora 21.00 de la Mircea Geoana, într-un dialog încins cu Rareș Bogdan, despre starea politicii interne, dar și despre principalele dosare externe: criza refugiaților, batălia politică de la Bruxelles și cartea pe care a jucat-o România, despre războaiele din Orientul Mijlociu și implicarea Rusiei în conflictele din est.

Iar de la ora 22:15 în platoul „Jocuri de Putere” vin jurnaliștii Ion M. Ionița, Oreste Theodorescu și Stelian Negrea, dar și analistul Valeriu Turcan.

„Vorbim mai intai despre un controversat proiect de lege care va da puteri absolute ASF-ului si care va schimba regulile jocului pe piata asigurarilor. Autoritatea de Supraveghere Financiara va putea decide intrarea in faliment a unei companii de asigurari fara sa mai astepte decizia Justitiei. De ce contesta specialistii proiectul de lege promovat de Guvern in procedura de urgenta? Ce jocuri face Misu Negritoiu in fruntea ASF? De ce are sustinerea neconditionata a premierului Victor Ponta? Ce legatura are falimentul Astra cu interesele care graviteaza in jurul Palatului Victoria? Cum se scot companiile romanesti de asigurari din joc cu largul concurs al ASF. Aflam raspunsul de la 22:15, de la Rares Bogdan si invitatii sai.

Tot in aceasta seara discutam despre vizita presedintelui Klaus Iohannis la Bruxelles, New York si Washington, in contextul crizei refugiatilor, a expansiunii ISIS, a amenintarilor teroriste si a revenirii In forta a Rusiei ca putere mondiala. Ce l-a facut pe Victor Ponta sa treaca peste instinctul de conservare si sa il atace din nou la baioneta pe Iohannis? Ce mesaj va transmite presedintele sefilor de stat si de guvern la Bruxelles? Care este solutia Romaniei pentru criza imigrantilor? Care este miza turneului peste ocean al presedintelui Iohannis? Ce spera sa obtina de la americani? Ce va discuta Iohannis cu Joe Biden la Casa Albă?”

Nu ratați o nouă ediție incendiară „Jocuri de Putere”, cu Rares Bogdan și invitații săi, de la 21.00 la 24.000 doar la Realitatea TV și Realitatea FM.

(P)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax