Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Premii pentru elevii olimpici, delegaţie în Ungaria şi gup de iniţiativă comunitară


Publicat

Consilierii locali din Aiud s-au întâlnit miercuri, 28 mai, de la ora 14.00, în şedinţă ordinară, cu 24 de proiecte pe ordinea de zi. Au avut de aprobat acordarea de premii elevilor olimpici, delegaţie la Soltvadkert, în Ungaria, a primăriei, titlul de cetăţean de onoare pentru Krecsak Szollosi Adalbert (post mortem) şi Fari Palko Ilona, înfiinţarea Grupului de Iniţiativă Comunitară Aiud şi rectificări bugetare.

UPDATE: Proiectele pentru premierea olimpicilor a fost amânat pentru o altă şedinţă, pentru completări şi clarificări în documentaţie. Proiectul privind prelungirea contractului de închiriere a unui spaţiu la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” a fost respins la vot, iar cel referitor la licitaţie publică deschisă pentru un spaţiu în zona fostului cinematograf „Progresul” a fost retras de pe ordinea de zi.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local pe anul 2014.

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud pe anul 2104 (din bugetul aprobat la începutul anului de 35.000 de lei pentru deplasări în străinătate a Ansamblului Folcloric „Doina Aiudului, se reduce la 15.000 de lei şi restul se direcţionează către achiziţia de costume populare din zona Moldova şi de „căluş oltenesc”)

3. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Municipiului Aiud pe anul 2014.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al exerciţiului bugetar pe anul 2013 al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al exerciţiului bugetar pe anul 2013 al Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al Spitalului Municipal Aiud la 31.12.2013.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al exerciţiului bugetar pe anul 2013 al Municipiului Aiud.

8. Proiect de hotărâre privind aprobare PUZ – „Extindere hală producţie” SC Tecno Shies Aiud, str. Tudor Vladimirescu, nr. 47.

9. Proiect de hotărâre privind întăbularea dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud, asupra imobilului înscris în CF 1333 – Măgina, nr. top 32 şi 33, în suprafaţă de 720 mp, situat administrativ în municipiul Aiud, localitatea Măgina, str. Simion Prodan Probu, nr. 7, judeţul Alba.

10. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud, asupra cotei de ½ din imobilul teren înscris în CF 74905 Aiud, nr. cad. 74905 şi din CF 74906 Aiud, sub nr. cad 74906, poprietatea tabulară a statului român, imobil situat administrativ în Aiud, strada Morii nr. 5, judeţul Alba.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea autorizaţiilor de taxi atribuite transportatorilor autorizaţi SC Premium Savu SRL şi SC Speed Fan SRL.

12. Proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare şi aprobarea vânzării prin licitaţie publică a imobilelor terenuri înscrise în CF 84107 Aiud, cu nr. top cad 84107 în suprafaţă de 355 mp, situat administrativ în Aiud, strada 1 Decembrie 1918, nr. 7B, judeţul Alba şi CF nr. 84108 Aiud, nr top cad 84108 cu suprafaţa de 182 mp, situat administrativ în Aiud, strada 1 Decembrie 1918, nr. 7A, judeţul Alba, proprietar municipiul Aiud, domeniul privat, în cotă de 1/1 parte.

13. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud asupra imobilului teren înscris în CF nr. 86290 Aiud cu nr top/cad 86290 în suprafaţă de 1.227 mp, însuşirea raportului de evaluare şi vânzarea prin licitaţie publică deschisă cu strigare a preţului, a imobilului teren situat administrativ în Aiud, strada Tudor Vladimirescu nr. 94D.

14. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului la Contractul de închiriere nr. 696/29.12.2006, aprobat prin HCL, nr. 296/21.12.2006, între Kovats Krisztian în calitate de locator şi Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud în calitate de locatar, având ca obiect închirierea terenului aferent vestiarului Centrului Cultural „Liviu Rebreanu”, în suprafaţă de 140 mp, înscris în CJ nr. 9417 Aiud, nr. top 948/2/2.

15. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire în proprietate a unui teren, conform art. 36 din Legea fondului funciar nr 18/1991, republicată, cu modificările şi completările anterioare.

16. Proiect de hotărâre privind prelungirea contractelor de închieriere asupra terenurilor aferente imobilelor construcţii din corpul B al Pieţei Agroalimentare Dr. Constantin Hagea Aiud.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acţiuni locale pentru perioada 2014-2020 privind îmbunătăţirea situaţiei romilor şi Înfiinţarea Grupului de Iniţiativă Comunitară a Municipiului Aiud.

18. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Aiud a doamnei Fari Palko Ilona (profesor, educator, coordonator al Serviciului de Ajutor Maltez, al Diacezanei Alba; titulară a Ordinului Suveran Militar de Malta)

19. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Aiud – post-mortem domnului Krecsak Szollosi Adalbert, pentru serviciile în folosul comunităţii aiudene

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării unei delegaţii din partea municipiului Aiud în oraşul partener Soltvadkert în perioada 4-7 iulie 2014 (la Festivalul Vinului, în Ungaria, participă oficialităţi locale şi vinificatori: primarul Horaţiu Josan, consilierul primarului Kerekes Gheorghe Levente, trei funcţionari publici şi 9 consilieri locali, precum şi 9 vinificatori)

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării sumelor constituite în fondul de conservare şi regenerare a pădurilor în anul 2014 (22.135 lei pentru plantare puieţi şi întreţinere copaci plantaţi zona Bichiş)

22. Proiect de hotărâre privind încheierea prin licitaţie publică deschisă a unei parcele de teren cu suprafaţă de 125 mp din domeniul public pe strada Iuliu Maniu în zona fostului cinematograf „Progresul” (stand covrigărie)

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acordare a premiilor elevilor olimpici care au obţinut rezultate de excepţie.

24. Proiect de hotărâre privind acordarea de premii elevilor olimpici care au obţinut rezultate de excepţie.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Invazie de țânțari la Alba Iulia. Primăria spune că face dezinsecții, locuitorii și turiștii ”că sunt mâncați de vii”

Publicat

t

În ultimele zile Alba Iulia se confruntă cu o invazie de țânțari, în mai multe zone din oraș. Mai mulți locuitori, dar și turiști au raportat prezența insectelor, atât în parcul de la intrarea în Cetatea Alba Carolina, la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, în mai multe cartiere din zona Cetate, dar și din centrul orașului. 

”Nu poți să te plimbi prin parc că te mănâncă de viu”, ne-a transmis un cititor alba24.ro, după ce s-a plimbat prin parcul din Cetatea Alba Carolina. 

La solicitarea alba24.ro, reprezentanții Primăriei Alba Iulia au transmis că firma DD Chim face periodic acțiuni de dezinsecție.

Potrivit Primăriei, până în prezent au fost trei etape de dezinsecție, iar luni, 3 august, se sfârșește a treia.

– etapa 1 12.05.2020 – 22.05.2020

– etapa 2 28.06.2020 – 09.07.2020

– etapa 3 26.07.2020 – 03.08.2020

Etapele s-au desfășurat în funcție de condițiile meteorologice existente, mai transmit aceștia.

De asemenea, dezinsecția se face pe domeniul public, se intră pe bulevarde, străzile mici din oraș și prin Cetatea Alba Carolina.

Valoarea contractului cu DD Chim este de este: 604.747,38 lei/fără TVA/an, iar o trecere variază de la caz la caz – spre exemplu:

– 10834,97 lei fără TVA dezinfecție țânțari – zone verzi (o trecere)

– 14052,63 lei fără TVA dezinfecție căpușe – zone verzi (o trecere)

– 1601,43 lei fără TVA dezinfecție larve – zone verzi (o trecere)

Perioada de valabilitate a contractului cu DD Chim este din 26 februarie 2020 până în 26 februarie 2021, încheiat în baza acordului – cadru de servicii nr. 17585/21.02.2019, valabil până la data de 25 februarie 2023.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 50 de ofițeri și subofițeri din Alba, avansați în grad. Festivitate la Jandarmeria Alba

Publicat

Peste 50 de jandarmi din Alba, ofițeri și subofițeri, au fost avansați în grad, în cadrul unei festivități organizate de Jandarmerie.

Potrivit instituției, 54 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au adăugat încă o tresă pe epoleți cu data de 1 august, odată cu îndeplinirea stagiului minim în grad.

În cadrul unei festivități, celor 8 ofițeri și 46 de subofițeri le-au fost înmânate de noile grade, care încununează munca depusă de către aceștia până în prezent.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Accident în Sebeș: Un bărbat cu alcoolemie de 1,49 a intrat cu mașina într-un autoturism parcat

Publicat

masina-politia

Un bărbat din Sebeș este cercetat penal după ce a provocat accident rutier în timp ce conducea sub influența alcoolului. Avea 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, în jurul orei 23.00, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, prin 112, de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că i-a fost avariat autoturismul parcat pe strada Dorobanți din Sebeș.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, un bărbat de 53 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autovehicul, pe strada Dorobanți din municipiu, la manevra de schimbare a direcției de mers nu s-ar fi asigurat corespunzător și a acroșat un autoturism parcat pe marginea părții carosabile.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Sebeș, după gratii, pentru conducere fără permis și refuzul de a fi testat pentru alcool. Cât va sta la închisoare

Publicat

inchisoare

Un bărbat din Sebeș a ajuns după gratii, fiind condamnat la închisoare pentru conducere fără permis și refuzul de a fi testat pentru alcoolemie.

Potrivit IPJ Alba, duminică, polițiștii de investigații criminale din Sebeș l-au depistat și reținut pe un bărbat de 42 de ani, din Sebeș, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Sebeș.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani si 439 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate