Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Titluri de cetăţean de onoare, taxe pentru 2014 şi „Târgul de Crăciun”. Vezi ordinea de zi

Publicat


Consilierii locali din Aiud se reunesc miercuri, 27 noiembrie, de la ora 14.00, în şedinţă ordinară, cu 22 de proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea se află propunerea de acordare a titlului de cetăţean de onoare (post-mortem) părintelui Iustin Pîrvu, părintelui Ilarion Felea şi savantului Mircea Vulcănescu, tarife pe 2014 pentru serviciile prestate de SPAP, aprobarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2014 pentru municipiul Aiud şi criterii pentru acordarea  ajutoarelor de urgenţă. De asemenea, pe lista proiectelor se află organizarea evenimentelor “Ziua Multipleţilor” şi “Târgul de Crăciun”

Proiect al ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare (post-mortem) părintelui Iustin Pîrvu, părintelui Ilarion Felea şi savantului Mircea Vulcănescu

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2013 ale Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local.

3. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Aiud pe anul 2013.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pe anul 2014 pentru serviciile prestate de Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2014 în Municipiul Aiud.

6. Proiect de hotărâre privind însuşirea Raportului de evaluare, înregistrarea în evidenţele contabile a valorii activului construcţiei C1 cu destinația de clădire birouri şi teren aferent, înscris în CF nr. 85332 Aiud, nr. top./cad. 85332 – cu suprafaţa totală de 86 mp, situat în Aiud, str. Cuza – Vodă, nr. 1A.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acţiuni sau lucrări de interes local pe anul 2014, pentru repartizarea orelor de muncă, prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social, în conformitate cu prevederile Legii nr.416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

8. Proiect de hotărâre privind stabilirea criteriilor pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă în baza Legii 416/2001, actualizată, privind venitul minim garantat

9. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 2.500 lei din bugetul local al anului 2013, reprezentând contribuţia Consiliului Local al municipiului Aiud la organizarea evenimentului „Ziua Multipleţilor”, ce va avea loc în municipiul Aiud, în data de 4 decembrie 2013.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării şi desfăşurării Târgului de Crăciun, în perioada 6-28 decembrie 2013, în municipiul Aiud.

11. Proiect de hotărâre privind  repartizarea cu titlu gratuit către domnul Gabor Ioan, persoană cu handicap, domiciliat în Str. Sergent Haţegan, Bl.E13, Ap.3, a parcării nr.244 din cadrul parcărilor amenajate în cartierul de locuinţe colective Sergent Haţegan, în zona blocurilor E13, H1, B10, B12, B14

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării în Gyomaendröd (Ungaria) a unei delegaţii din municipiul Aiud în perioada 6-8 decembrie 2013.

13. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL nr. 149 şi nr. 156 din 31.07.2013 privind aprobarea Organigramei, statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

14. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 155 din 31.07.2013 privind alocarea gratuită a unei cantităţi de 15 mc material lemnos comunităţii din localitatea Gîrbova de Sus.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei “Plan urbanistic de detaliu – Construire locuinţă unifamilială P, Aiud, Str. Tribun Tudoran, nr. 13.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifului de exploatare a masei lemnoase pentru  partida nr. 1579 U.B.I unitate de amenajament 157 B şi pentru partida nr. 1586 U.B. I unitate de amenajament 42 C.

17. Proiect de hotărâre privind stabilirea comisiilor de evaluare pentru achiziţiile de bunuri, servicii şi lucrări ce se vor derula în cadrul subproiectului „Centru de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc – Sfântul Nicolae, Municipiul Aiud, judeţul Alba (CZ -171/AB)”, finanţat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

18. Proiect de hotărâre privind schimbarea destinaţiei imobilului Școala Primară Gîrbova de Sus din spaţiu de învăţământ în Muzeul Etnografic „Grigorie Sima”

19. Proiect de hotărâre privind alocarea spaţiilor necesare funcţionării  Clubului Copiilor în incinta  imobilului  situat pe strada Ecaterina Varga nr. 41, aparţinând Colegiului Tehnic Aiud.

20. Proiect de hotărâre privind mutarea sediului Serviciului Public de Asistență Socială în imobilul situat administrativ în Aiud, str. Unirii nr. 8A.

21. Adresa Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba înregistrată sub. nr. 15664/8/G/SJ/2013 privind reanalizarea Hotărârilor Consiliului Local nr. 142 şi 160  adoptate în şedinţa ordinară a consiliului local în data de 31.07.2013.

22. Adresa nr. 1534/31.10.2013 depusă de către SC Greendays – Valorizacao dos Ambiente SA cu privire la reanalizarea HCL nr. 187/27.09.2013 privind completarea prin act adiţional a Contractului nr. 10136/16.08.2010 pentru delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare a Municipiului Aiud şi a localităţilor componente şi aparţinătoare.

Informări, interpelări, declaraţii politice

1. Informare privind Raportul de expertiză tehnică judiciară din Dosarul nr. 2536/175/2012 – reclamant Municipiul Aiud, stabilire linie de graniţă str. Lăutarilor.

2. Cererea înregistrată sub. nr. 15402 din 08.11.2013,  depusă de către dl. consilier Kovats Krisztian prin care solicită reanalizarea cererii depusă în data de 30.10.2013 cu privire la prelungirea termenului la contractul de închiriere nr. 696/2006.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Topul vorbitorilor de limbă engleză. Pe ce loc se clasează românii și cine este pe prima poziție

Publicat

limba engleza

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă, potrivit unui raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob. Potrivit sursei citate, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea românilor care merg în concediu cel puțin cinci zile preferă destinațiile din țară. Pe locul doi, Grecia

Publicat

Peste 40% dintre românii care locuiesc la orașe spun că preferă destinații din țară dacă merg în concediu cel puțin cinci zile. 16% dintre ei precizează că preferă Grecia, potrivit unui studiu de profil.România este preferată ca destinaţie turistică, pentru sejururi de peste cinci zile, de 41% dintre românii care locuiesc în mediul urban, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TRADIȚIILE lunii decembrie. Mituri, semnificații și sărbători, la sfârșitul anului 2019. Când va fi solstițiul de iarnă

Publicat

iarna, zapada

Finalul de an vine încărcat cu sărbători și semnificații deosebite legate de acestea. Luna decembrie este, de multe ori, cea mai așteptată, datorită ocaziilor de a oferi și primi cadouri. Este și momentul în care majoritatea dintre noi recapitulăm ceea ce s-a întâmplat în acest an și ne facem planuri pentru cel nou. Sărbătorile lunii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat

medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară. Concursul de intrare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate