Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI și VINERI: Serile Skepsis la Alba Iulia. „Nepoata-Soţie” și „Străinul”, spectacole reprezentative pentru teatrul din secolul XX

Publicat

DSC08486Proiectul Stagiunea cu Skepsis a debutat la sfârşitul verii cu două spectacole de teatru medieval şi ateliere de dans medieval prezentate în aer liber, care s-au bucurat de aprecierea unui public numeros. A urmat primul spectacol de sală, în luna octombrie, când publicul a fost introdus în atmosfera teatrului clasic a lui Moliere. În luna noiembrie, evenimentul Serile Skepsis propune continuarea călătoriei cu două spectacole reprezentative pentru teatrul din secolul XX.

Miercuri, 18 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, trupa de teatru Skepsis va prezenta spectacolul „Nepoata-Soţie”, după Eugen Ionescu – un spectacol reprezentativ de teatru absurd, unde logica limbajului şi a intrigii tradiţionale sunt depăşite prin geniul autorului, care deschide prin stilul său original posibilitatea unui teatru-joc, liber, straniu, pur, sincer şi provocator. În teatrul lui E.Ionesco, comedia şi tragedia se întrepătrund oferind posibilităţi noi creativităţii jocului scenic.

Vineri, 20 noiembrie va aduce spectacolul „Străinul”, după J.Priestley – un autor care la jumătatea secolului trecut dezvolta un teatru în care banalul vieţii cotidiene era provocat pentru a sublinia valoarea individului şi a conştiinţei. Personajele sunt puse în situaţii limită, neobişnuite, menite să le deconsire limitele, viciile sau dimpotrivă, să scoată la suprafaţă vituţi ascunse.

Evenimentul este încadrat în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2015 care este desfăşurat în perioada iulie 2015 – decembrie 2015. Este un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment, dar şi de teatru de stradă cu specific medieval.

Prețul unui bilet este de 10 lei (pret întreg) și 5 lei (redus pentru elevi, studenți și pensionari). Acestea se pot găsi începând de luni 16 noiembrie, la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, zilnic, între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare. Fondurile obţinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul 2016.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia “Inter-Art” Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia și Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax