Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Termen în dosarul de insolvenţă „Metalurgica Transilvană” Aiud. Jumătate din numărul total de angajaţi îşi pierd locurile de muncă

Publicat

Miercuri, 27 februarie, la Tribunalul Alba este pe rol un nou termen în dosarul de insolvenţă al societăţii „Metalurgica Transilvană” Aiud. Un număr de 155 de angajaţi ai firmei, din cei 330 în total, au primit preaviz de concediere, din luna februarie.

Decizia de a concedia aproximativ jumătate din angajaţi a fost luată în contextul restrângerii de activitate a societăţii „Metalurgica Transilvană”, aflată în procedură de insolvenţă. În dosarul privind declararea falimentului firmei „Metalurgica Transilvană”, la Tribunalul Alba este un nou termen pe 27 februarie, dată la care magistraţii ar urma să se pronunţe în urma exprimării opiniilor creditorilor.

Societatea a fost înfiinţată în 2008, după ce „Remarul 16 Februarie” Cluj, condusă de omul de afaceri Călin Mitică a cumpărat fosta „Metalurgica” Aiud, scoasă la licitaţie de AVAS. Întreprinderea siderurgică avea, la începutul activităţii, aproximativ 10.000 de angajaţi, iar acum, în noua formulă, pe platforma de la Aiud mai lucrează 330 de persoane, în producţie şi personal administrativ, după mai multe tranşe de concedieri colective. Dintre acestea, de la 1 februarie, 155 de oameni au primit preavize de concediere.

Procedura insolvenţei la SC „Metalurgica Transilvană” SA Aiud face obiectul unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Alba din octombrie 2010. Administrator judiciar al firmei este „Hodoş Business Recovery IPURL” Târgu Mureş, iar printre creditorii care s-au constituit părţi în proces pentru restanţe de la firma aiudeană se află mai mulţi parteneri de afaceri, dar şi BCR, Apa CTTA Aiud, DGFP Alba şi E.On Gaz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax