Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Miercuri: Testări gratuite de screening pentru depistarea cancerului de col uterin, în Blaj și Jidvei. Program și condiții

Publicat

Miercuri, la Blaj și Jidvei se vor face testări gratuite de screening cancer de col uterin. Este vorba despre testări Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Programul se adresează femeilor de 24-64 de ani. Pentru a beneficia de testările gratuite, acestea trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate.

Program testări, 14 decembrie:

  • Jidvei – începând cu ora 9.00 (Cabinet Dr. Bota, Str. Perilor nr. 13)
  • Blaj –începând cu ora 13.00 (Cabinetul medical Dr. Eliza Medical, Str. Gheorghe Bariţiu nr. 32).

Screeningul pentru cancerul de col uterin reprezintă testarea periodică, la intervale regulate, a tuturor femeilor din grupa de vârstă la risc (25 – 64 ani) pentru a depista dacă au leziuni precanceroase.  Dacă aceste leziuni sunt depistate și nu sunt tratate, în timp, pot evolua în cancer de col uterin.

Acest proiect de testări gratuite este derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Este menit să asigure un acces echitabil și optimizat din punct de vedere regional la asistența medicală de nivel inalt, ce va ameliora rezultatele în cazul cancerului de col uterin care afectează în mod disproporționat persoanele sărace.

“Mii de femei tinere active în familie şi în societate se îmbolnăvesc de cancer de col uterin, una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin vaccinare și depistare precoce. Prin acest proiect, aducem femeilor informații despre prevenirea acestui cancer, despre modalitățile de testare actuale, despre testul Babeș-Papanicolaou şi HPV si oferim gratuitatea tuturor serviciilo rmedicale de screening”,a declarat Dr. Cosmina Uzun, managerul proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax