Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri, ultima zi în care cetățenii din Alba Iulia pot veni cu idei pentru dezvoltarea orașului. Câte proiecte au fost depuse

Publicat

Miercuri este ultima zi în care cetățenii din Alba Iulia care vor să se implice activ în dezvoltarea orașului mai pot depune propuneri de proiecte pe site-ul Primăriei destinat bugetării participative. Până în prezent au fost depuse 37 de proiecte, care în următoarea lună urmează să fie analizate și evaluate, iar mai apoi în luna noiembrie vor putea fi votate.

Bugetul alocat pentru sesiunea I a procesului de bugetare participativă este de 1.000.000 lei, cu TVA inclus. Numărul de proiecte finanțate va depinde de bugetele acestora și de numărul de voturi primite. De asemenea, vor putea fi finanțate unul sau mai multe proiecte.

Bugetarea participativă este un proces derulat de municipiul Alba Iulia, care își propune implicarea directă a cetățenilor în procesul de decizie pentru stabilirea modului în care sunt cheltuiți o parte din banii publici în raport cu nevoile locale.

Site-ul pentru depuneri de proiecte este: bugetareparticipativa.apulum.ro

Prin intermediul platformei, cetățenii municipiului Alba Iulia, care au cel puțin 18 ani împliniți, pot să-și expună online problemele cu care se confruntă, să sugereze soluții de rezolvare a acestora, să propună idei și inițiative proprii pentru o viață mai bună și mai plăcută în zona în care locuiesc sau în alte zone ale orașului, să fie creativi și inovativi și să implice activ comunitatea din care fac parte.

Propunerile de proiecte depuse pe platformă urmează să fie validate de autoritatea locală, iar apoi supuse unui proces de votare. Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Municipiul Alba Iulia începând cu anul 2021.

Calendarul este următorul:

– depunere proiecte – 1 – 30 septembrie 2020

– analiză și evaluare proiecte – 1 – 31 octombrie 2020

– etapa de vot – 1 – 30 noiembrie 2020

– afișarea proiectelor câștigătoare – 2 decembrie 2020

Propunerile de proiecte trebuie încadrate într-unul din următoarele domenii:

a.     Amenajare spații publice

b.     Oraș digital

c.     Spații verzi

d.     Educație și cultură

e.     Alei, trotuare, zone pietonale

f.      Mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației

g.     Sport, sănătate

h.     Turism

i.      Social

j.      Mediu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax