Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia acordă titlul de Doctor Honoris Causa președintelui Filialei Cluj a Academiei Române

Publicat

INVITATIE DHC Emil BURZOPreşedintele Filialei Cluj a Academiei Române, Emil Burzo va primi, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Festivitatea are loc de la ora 13.00, în Sala Senatului.

Prof. Dr. Emil Burzo a absolvit Liceul „G. Barițiu” din Cluj în 1952, iar în 1958 Institutul Politehnic din Cluj. A urmat, de asemenea, și Facultatea de Fizică de la Universitatea „Babeș-Bolyai”. În perioada 1958-1964 a lucrat la Uzinele Carbochim din Cluj, iar din 1964 a ocupat prin concurs postul de inginer la atelierele didactice de la Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Și-a susținut teza de doctorat în anul 1970 la Universitatea din Timișoara. În anul 1970 s-a transferat la Institutul de Fizică Atomică din București. Din 1990, devine profesor la Facultatea de Fizică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, precum și decan în perioada 1992-2000.

În prezent este președintele Filialei din Cluj a Academiei Române și director al Centrului de Excelență Fizica Corpului Solid (atestat de MEC) și al Bazei de Cercetare cu Utilizatori Multipli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax