Connect with us
Publicitate

Uncategorized

MIERCURI: Ziua Încoronării, sărbătorită la Alba Iulia în prezenţa Principelui Radu al României. PROGRAMUL evenimentului

Publicat

ziua incoronarii la alba iulia - 15 octombrie 2014 Alba Iulia sărbătoreşte miercuri, 15 octombrie, Ziua Încoronării, în cadrul unui eveniment la care participă Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. În onoarea oaspeților Celeialalte Capitale, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat Sibiu. Sărbătoarea marchează 92 de ani de la încoronarea Regilor Ferdinand şi Maria la Alba Iulia.

Împreună cu Casa Regală a Romaniei, municipiul Alba Iulia şi-a asumat un protocol de colaborare care să valideze legătura trainică dintre două simboluri puternice ale acestei țări. 2014 este anul dedicat diplomației, prilej cu care Ziua Încoronării va fi sărbătorită alături de Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei și reprezentanți ai corpului diplomatic.

Pe data de 15 octombrie, la celebrarea unui moment nobil, unic și foarte important pentru Alba Iulia și întreaga Românie vor fi prezenţi ambasadori și oficiali din: Cipru, Franța, Slovenia, Polonia, Moldova, Bulgaria, transmit reprezentanţii primăriei.

Albaiulienii sunt așteptați să participe la evenimentele ce se vor desfășura la Alba Iulia, alături de Casa Regală a României.

În onoarea oaspeților Celeialalte Capitale, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat Sibiu. Intrarea la spectacol este liberă (în limita locurilor disponibile), sectorul B fiind rezervat integral. Acest eveniment se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale, Princepului Radu al Romaniei. Intrarea se va face strict până la ora 18.30.

Programul Sărbătorii Încoronării cuprinde un serviciu religios Te Deum de la ora 17.00 la Catedrala Încoronării, verinisajul expoziţiei “Comoara regăsită. Portretele Regale de la Alba Iulia” la Sala Unirii şi concertul amintit.

Citeşte şi Expoziţii la Sala Unirii, de Ziua Încoronării. Portretele regale de la Alba Iulia şi mărturii din presa scrisă în anii 1891-1911

Evenimentul este organizat de Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

În încheierea serii, principele Radu va participa la un dineu oficial care va avea loc la Hotelul Medieval, eveniment la care au fost invitați membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanți ai autorităților locale, ai clerului, precum și personalități ale societății civile, se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de presă al regelui Mihai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax