Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mihai Eminescu, sărbătorit la Teiuș într-o atmosferă specială. Ceai cald și detalii despre viața marelui poet

Publicat

Astăzi, 15 ianuarie 2022, sărbătorim ziua de naștere a marelui Mihai Eminescu, poet, prozator și jurnalist român, unul dintre cei mai cunoscuți autori canonici, care apare în literatura europeană drept ultimul mare poet romantic.

”Pentru a marca această sărbătoare națională ne-am adunat cu mic cu mare în cadrul evenimentului intitulat “Ceainăria Mihai Eminescu”, organizat în incinta Bibliotecii Orășenești Teiuș, cu sprijinul Primăriei Orașului Teiuș, desfășurat în condiții optime”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.

Atmosfera de sărbătoare a fost surprinsă de vizita copiilor de la Grădinița “Prietenia” din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, coordonați de Prof. învățământ preșcolar Rotar Fica și Hazi Ana.

În timp ce s-au bucurat de ceaiul cald, copiii au ascultat povestea vieții lui Mihai Eminescu, am lecturat poezii accesibile, dublate de expoziția de pictură și desene realizată de ei înșiși.

De asemenea, și colegii din cadrul Primăriei ne-au călcat pragul și ne-au vizitat pentru a sărbători împreună ziua festivă a culturii naționale, ziua în care Luceafărul lumii romantice s-a născut.

Aceștia din urmă au participat la un joc interactiv de cunoaștere: “Întrebări și răspunsuri despre viața lui Mihai Eminescu”.

Mihai Eminescu a fost și va rămâne pe vecie un deschizător de drumuri spre noi orizonturi în cadrul literaturii, precum George Călinescu afirma:

“Astfel se stinse în al optulea lustru de viaţa cel mai mare poet, pe care l-a ivit şi-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc. Ape vor seca în albie şi peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate, şi câte o stea va vesteji pe cer în depărtări, până când acest pământ sa-şi strângă toate sevele şi să le ridice în ţeava subţire a altui crin de tăria parfumurilor sale”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax