Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mihai Sturzu (Hi-Q) în turneu politic la Alba Iulia, pentru a-şi prezenta activitatea de parlamentar PSD

Publicat

Deputatul Mihai Sturzu, cunoscutul membru al trupei Hi-Q, a venit sâmbătă la Alba Iulia pentru a purta discuții cu tinerii social-democraţi. Acesta le-a dat detalii despre activitatea pe care a desfăşurat-o în primele șase luni ca parlamentar, a prezentat iniţiativele legislative, precizând că ”propunerea de a candida ca deputat am primit-o aici, la Alba Iulia, eram pe scenă la Casa de Cultură a Studenților”.

„Eu am venit astăzi la Alba Iulia și sunt toată vara plecat în țară pentru că vreau să mă întâlnesc cu colegii mei de la TSD și să le dau un raport despre primele şase luni ale mele la Parlamentul României. Suntem câteva zeci de parlamentari tineri ai PSD și mi se pare normal să mă întâlnesc cu colegii mei și să le spun ce-am reușit să fac și ce nu am reușit să fac. Mi se pare în primul rând politicos și sănătos din punct de vedere politic. Nu poți face politică doar din Parlament, fără să ai contact cu cetățenii pe care-i reprezinți. Le-am povestit despre legea voluntariatului, o voi depune la toamnă și este o lege care reglementează voluntariatul în România, ridicându-l la nivel european. Unul din beneficiile majore este acela că perioadele de voluntariat vor fi recunoscute ca experiență profesională.

Alături de această lege va fi legea practicii, inițiată de Cătălina Ștefănescu. Acest pachet de două legi vor spune tinerilor din timpul studiilor că practica și voluntariatul vor conta ca experiență profesională. Vrem să suplinim perioada de educație a tinerilor și perioada lor de integrare pe piața muncii. Noi sperăm ca prin aceste legi să înlesnim trecerea și să o facem mai firească pentru tineri din zona de educație spre zona de dezvoltare profesională”, a declarat Mihai Sturzu la Alba Iulia.

Mihai Sturzu va candida și la funcția de președinte al TSD România, la alegerile ce vor avea loc în septembrie: „Consider că tinerii nu pot fi reprezentați mai bine decât o face TSD-ul. Trebuie să facem aici o organizație cu deschidere și plăcută pentru tineri. Vreau ca tinerii din România să înțeleagă că politica îi privește în mod direct. Astăzi ne uităm la o realitate în care vedem că tinerii nu merg la vot, nu-i interesează politica. Cred că TSD poate să facă acest lucru pentru România și, dacă voi avea șansa să fac parte din echipa care va conduce TSD, vom face acest lucru”.

Sturzu s-a referit şi la problemele legate de examenul de Bacalaureat de anul acesta: „Vreau să le spun tuturor tinerilor că, oricât ar fi de crucial examenul de Bacalaureat, nu valorează nimic dacă nu îl dai corect. Eu nu vreau să mai asist la alte generații de sacrificiu ale tinerilor. Episodul de la Bolintineanu (suspiciunea de fraudă la Bac de la Liceul „Bolintineanu” din Bucureşti – n.r.) a fost o excepție, au mai fost locuri în țară unde s-au mai întâmplat mici sincope. E greu de dat un răspuns, mita îi face vinovați pe ambii așteptăm să se pronunțe o instanță, există niște demersuri și ce e corect trebuie făcut. Cei care dau mită greșesc, cei care solicită greșesc la fel de mult”.

Are șanse sau nu să reziste într-un conflict mare: „Întâmplător fac parte dintr-un grup de comunicare a USL, noi am știut că USL va fi o construcție pe cât de dificilă pe atât de importantă pentru țară. Au existat atacuri dinainte să existe această alianță. Erau zvonuri că USL-ul se va rupe după alegeri. Ne menținem și ne asumăm guvernarea țării în condiții de stabilitate. După un an am reușit reîntregirea salariilor și pensiilor. Pe primul semestru am avut creștere economică. Până în 2016 sigur există USL, ne-am asumat un proiect care ține mai mult decât o  campanie electorală”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax