Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mihai Tudose, ministrul propus la Economie: Zăcământul de la Roșia Montană trebuie exploatat, dar este importantă exploatarea în siguranță

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia MontanaMihai Tudose, ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Comerțului și Turismului, a afirmat luni, 15 decembrie, la audierile în comisiile de specialitate din Parlament, că zăcământul de la Roșia Montană trebuie exploatat, dar este important modul în care se realizează exploatarea.

”Poziția mea personală este că orice exploatare, orice resursă minerală, dacă există decizia politică și oportunitatea de a fi exploatată este în regulă, cum faci acest lucru este alt subiect. Cu ce o faci, în ce măsură o faci, cu cine o faci, în ce condiții economice? Aceasta este adevărata discuție. Nu am procedat foarte bine la prima încercare cu Roșia Montană întrucât am ajuns la concluzia că nu sunt bune cianurile și nu mai trebuie exploatat zăcământul. Așa este, nu trebuie exploatat zăcământul cu cianuri, însă zăcământul de aceea îl avem, ca să îl exploatăm”, a spus Mihai Tudose.

Acesta consideră că există pe planetă o mulțime de tehnologii, care ar putea permite exploatarea în siguranță a zăcământului și că până la urmă se va găsi o soluție fericită. ”Dacă nu o găsim, mai așteptăm până se inventează”, a adăugat Mihai Tudose.

Mihai Tudose, propus pentru funcția de ministru al Economiei, Comerțului și Turismului, a primit luni aviz favorabil, cu 37 de voturi pentru, din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax