Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mihai Tudose se plânge că n-a fost invitat la Alba Iulia de 1 Decembrie. Mircea Hava: ”invitația e în suflet”

Publicat

Premierul Mihai Tudose le-a reproșat autorităților locale că nu l-au invitat la Alba Iulia cu prilejul Zilei Naționale și a motivat în acest fel lipsa de la evenimentele din oraș.  „Am citit din ziar că trebuie să merg la Alba Iulia. Eu nu mi-am exprimat niciodată intenția să merg la Alba Iulia. (…) Nu m-a invitat nimeni la Alba Iulia, nici Liviu Dragnea, nici Călin Popescu Tăriceanu, nici primarul din Alba, nici președintele (Consiliului Județean, n.r.) din Alba, care spuneau că scot nu știu ce utilaj pe șenile că vin eu acolo. Să și-l plimbe prin curte, nu venim acolo, fiindcă nu ne-a invitat nimeni”, a afirmat Tudose.

Pe de altă parte, pentru prima dată în ultimii ani, Guvernul nu a aprobat o paradă militară la Alba Iulia, ci doar o defilare. Dacă săptămâna trecută se vorbea despre o paradă cu 1.500 de militari și cu 120 de mijloace tehnice, precum și de survolarea zonei cu elicoptere și MIG-uri Lancer, de 1 Decembrie, va fi doar un ceremonial militar, blocul de defilare urmând să fie constituit din 300-400 de militari, jandarmi, pompieri, polițiști, angajați ai SRI și reprezentanți ai SMURD. Mai mult, inițial, în cadrul unei ședințe tehnice a organizatorilor, parada a fost chiar transpusă într-o animație și organizatorii desenau la acea dată un protocol pentru prim-ministrul României. De asemenea, erau așteptați și președinții celor două camere ale Parlamentului. Cei trei lideri ai coaliției de guvernare au renunțat însă să mai vină la Alba Iulia și așa a dispărut și parada din program.

”Pentru ei, atâta înseamnă Alba Iulia. Poate veneau să facă o baie de mulțime. Nu cred că au curajul, cu toate că ouăle sunt foarte scumpe. Acum mai glumim. Nu mă interesează lucrurile astea, dar e deranjant, să știți, e umilitor, până la urmă, să tratezi așa orașul în care s-a făcut Unirea. (…) E trist să se întâmple lucruri de genul acesta. Eu cred și credeam că indiferent de religie, de religie politică, 1 Decembrie este 1 Decembrie. Întotdeauna, oricine a venit aici a fost primit bine. Nu s-au întâmplat lucruri care ar fi putut să deranjeze ceea ce înseamnă sărbătoarea” a răspuns primarul Mircea Hava.

Acesta a adăugat că ”pentru 1 Decembrie la Alba Iulia, nu se fac invitații. Singura invitație trebuie să o ai în sufletul tău de român, de om care îți iubești țara și să vii aici ca să putem să ne bucurăm împreună. Alba Iulia înseamnă locul de unde a pornit România, înseamnă cinstirea, ridicatul pălăriei în fața celor care au făcut posibil ca să trăim într-o țară, într-un stat modern, România”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tara lui Papura Voda

    vineri, 01.12.2017 at 09:59

    Invitatia e in lama toporului! Va asteptam!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax