Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Mii de amendamente la Legea bugetului de stat, care intră luni în dezbaterea Parlamentului

Publicat

Mii de amendamente la Legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2024, care intră de luni în dezbaterea Parlamentului.

Termenul pentru depunerea rapoartelor de către Comisiile de buget- finanţe este marţi, ora 18.00. Tot marți, de la ora 20:00, încep dezbaterile în plenul celor două Camere.

Miercuri este programat votul final asupra celor două proiecte de lege.

Bugetul de stat: majorări și nemulțumiri

De la 1 ianuarie salariile bugetarilor cresc cu 5% iar pensiile cu 13,8%. Cadrele didactice vor primi o creștere a veniturilor de 20%, doar ca nici aceea dintr-odată, ci in doua transe: 13%, din ianuarie, restul de 7%, din vară.

Creșteri vor fi şi la Ministerele Educației, Economiei, Dezvoltării, Sănătății, Mediului și al Culturii.

De asemenea, Armata va primi cu 11% mai mulți bani decât anul trecut.

Măsurile fiscal-bugetare pentru anul 2024. LISTA prevederilor din OUG 115. Creșteri de salarii, facilități amânate sau păstrate

În schimb, Ministerul Muncii are un buget mai mic cu 5%, asta deși ne așteaptă un an în care pensiile se vor majora de două ori.

Mii de amendamente la Legea bugetului de stat

Partidele de Opoziție au depus mii de amendamente. Este borba despre aproape 5.000 de amendamente. Cele mai multe modificări sunt propuse de cei de la AUR, nu mai puțin de 4.000.

Şi USR-ul este nemulțumit de proiect și a plusat cu aproape 400 de amendamente.

Reprezentanții formațiunii spun că proiectul agreat de coaliție ar avea o gaură de 41 de miliarde. Surprinzător, si aleșii de la PNL au venit cu un amendament care va fi dezbătut în aceste zile.

PNL are un singur amendament la bugetul de stat pe 2024:

”Pe parcursul anului 2024 nu se introduc impozite sau taxe noi, nu se majorează cele existente şi nici nu se lărgesc bazele de impunere, nu se elimină şi nu se reduc facilităţi existente”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 18.12.2023 at 11:00

    După cum văd că comentează specialiştii în economie este cel mai mincinos buget din istorie.Când este făcut de nişte proşti politici, oare ce-ar putea sâ iese ? Tot o prostie politică. Ne-au băgat în că…t PSD-iştii ăştia, în atâţia ani de guvernare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax