Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mii de copii din România au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Câți minori au ajuns în sistemul de protecție socială

Publicat

Mii de copii din România au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Sunt peste 9.000 de astfel de cazuri, potrivit celor mai recente date centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA). A crescut numărul minorilor care au intrat în sistemul de protecție socială.

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate era, la sfârşitul lunii martie 2024, de 9.039. Acesta este cu 719 mai mic comparativ cu situaţia de la finele anului anterior.

De asemenea, numărul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a coborât la 61.007 la finele lunii martie 2024, de la 64.936 la 31 decembrie 2023.

Dintre cei 9.039 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 8.316 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie. Restul erau plasaţi la un asistent maternal, servicii de tip rezidenţial sau alte familii ori persoane.

Câți minori au ajuns în sistemul de protecție socială

Conform sursei citate, 44.655 de copii aveau un părinte plecat la muncă în străinătate (46.792 la 31 decembrie 2023). Dintre aceştia 42.859 de copii erau în grija rudelor până la gradul IV, fără măsură de protecţie.

În acelaşi timp, 987 de copii se aflau în sistemul de protecţie specială, cum ar fi în grija unui asistent maternal, în servici de tip rezidenţial sau la alte familii/persoane.

Totodată, 7.313 de copii proveneau din familii în care părintele unic susţinător era plecat la muncă în străinătate. Dintre aceştia, 6.504 copii au rămas acasă în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsură de protecţie.

Totalul copiilor rămaşi acasă care se aflau în sistemul de protecţie specială se ridica la 31 martie 2024 la 2.248 (plus 182 de copii comparativ cu finele anului trecut), potrivit Agerpres.

Dintre aceștia, 368 copii erau în grija unui asistent maternal, 396 în servicii de tip rezidenţial, 1.376 la rude până la gradul IV, iar 108 de copii în grija altor familii sau persoane.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate