Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mii de oameni la Arieşeni în acest sfârşit de săptămână. Aglomeraţia a provocat accidente pe pârtiile de schi

Publicat

O mulţime aproape incredibilă de oameni s-a adunat pe pârtiile din Arieşeni în acest sfârşit de săptămână. Aici, amatorii de zăpadă îşi dau frâu liber plăcerii de a coborî pârtia pe schiuri, snowboard ori sanie, în prezenţa celor care se mulţumesc doar să stea să privească pe cei care trec în viteză linia de „finish”. Dincolo de spectacolul oferit de aceştia, privitorii de la baza pârtiei se mai aleg, din nefericire, uneori şi cu câte o lovitură sau, mai rău, vreo luxaţie. Sâmbătă, până la orele 16.00, au semnalate 5 accidente uşoare.

Foarte multă lume la Arieşeni în aceste zile, oameni dornici de zăpadă, munte, relaxare şi voie bună. Aglomeraţia îşi atinge potenţialul maxim la baza pârtiilor, în zona sosirii schiorilor, unde o mulţime de curioşi privesc spre cei care glisează cu rapiditate prin faţa lor, fără a se teme de riscul, până la urmă iminent, ca vreun schior să lovească din greşeală vreun spectator. Aceasta este zona cea mai predispusă la accidente de acest fel de pe pârtii.

Şeful „Salvamont” Alba, Lucian Forda, a explicat că în aceste zile, datorită afluxului de turişti, pe pârtia din Arieşeni au loc, zilnic, între 4 şi 6 accidente, din care cei vătămaţi ies cu luxaţii, entorse sau chiar fracturi. În momentul în care se întâmplă un astfel de accident, mulţimea se înghesuie în jurul victimei, îngreunând mult accesul salvamontiştilor sau transportul victimei, în caz de nevoie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioana Mihu

    duminică, 08.01.2012 at 21:41

    Adina,frumoase articole ai.Ma bucur sa vad ca scrii pentru alba24,a fost o surpriza foarte mare sa vad articole de ale tale.Succes in continuare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax