Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mii de posturi noi aprobate la MAI. Locuri libere în structurile din Poliție, Jandarmerie, Pașapoarte și Imigrări

Publicat

politisti admitere

Guvernul a aprobat suplimentarea posturilor din cadrul structurilor Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cu 7.880. Cele mai multe, peste 5.600, sunt în cadrul Poliției, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Acesta a subliniat însă că nu vor fi făcute 7.880 de angajări.

El a precizat că noile posturi nu implică, în acest moment, eforturi bugetare suplimentare, potrivit Agerpres.

Citește și Angajări la IPJ Alba: concurență acerbă la încadrarea în poliție din sursă externă. 80 de candidați pe un loc de agent la Sebeș

Sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română. Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi.

Cei de la Imigrări gestionează valul de refugiaţi care au intrat în România, dar sunt, de asemenea, posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile speciale pe care Poliţia le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, a explicat Cărbunaru.

El a adăugat că măsura adoptată vizează organizarea şi configurarea organigramei MAI.

Nu este un anunţ privind angajări pe care să le facă Ministerul de Interne, este un anunţ care vizează organizarea şi configurarea organigramei ministerului, este vorba despre posturi şi nu despre oameni.

Nu vorbim despre angajări, 7.880 de angajări, ci de posturi în organigrama acestui minister. E o formă de organizare, nu este un anunţ de angajare, a spus Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia, Executivul a aprobat şi uniformizarea normei de hrană în cadrul MAI în cazul anumitor categorii de personal.

Lista structurilor MAI în care vor fi distribuite noile posturi

„În acest context, urmare a analizei efectuate și în vederea reechilibrării structurilor Ministerului Afacerilor Interne afectate de procesele de restructurare din anii precedenți, raportat la solicitările acestora de suplimentare a numărului de posturi repartizate, pentru îndeplinirea în condiţii optime a misiunilor încredinţate a rezultat necesitatea modificării Anexei nr. 3 la HG nr.416/2007, în sensul suplimentării efectivelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne pe timp de pace cu 7880 posturi.

  • 5.654 de poliţişti
  • 975 de militari (391 ofiţeri şi 584 maiştri militari și subofiţeri)
  • 201 personal civil (funcționari publici și personal contractual)
  • 1.050 soldați și gradați profesioniști necesare înființării și redimensionării unor structuri din cadrul Aparatului central al M.A.I., Inspectoratului General pentru Imigrări, Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Direcției Generale de Pașapoarte, Direcției Medicale, Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, C.S. „Dinamo” București, Inspectoratului General de Aviație al MAI și Jandarmeriei Române”, se arată în nota de fundamentare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax