Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Mii de români n-au nicio șansă să beneficieze de prețuri plafonate la energie electrică: Gospodării în care nu se aplica ordonanța

Publicat

Plafonarea prețurilor la energie va fi imposibilă pentru mii de români. Astfel, în gospodăriile în care locuiesc mai multe familii, iar consumul de curent este măsurat de un singur contor al furnizorului de energie, plafonarea nu va putea fi aplicată.

Furnizorul de energie nu are bază legală pentru a împărți consumul pentru fiecare familie în parte, chiar dacă acestea au, fiecare, instalate aparate de măsurare a energiei electrice după contorul principal.

În aceeași situație se află și grupurile de familii care locuiesc în blocuri neterminate, care sunt alimentate cu energie electrică pe sistemul ”organizare de șantier”, și dețin un singur contor pentru măsurarea consumului de curent.

Citește și Românii care vor depăși consumul de 255 de kWh/lună vor plăti mai scump decât firmele. Un singur kWh crește factura cu 130 de lei

Pentru cele două categorii de mai sus nu există soluție legală pentru ca factura de curent să fie calculată la un preț plafonat. Practic prețurile plafonate se calculează în aceste cazuri la valoarea totala înregistrată și nu la cea consumată de fiecare familie în parte.

În această situație vor fi mii de români, care oricât s-ar chinui să facă economie la energie nu vor reuși să se încadreze în limitele plafoanelor stabilite de guvern și vor plăti curent consumat la prețul cel mai mare stabilit de guvern.

Racordarea la rețeaua electrică, proces de lunga durată, cu multă birocrație

Surse din conducerea unui mare furnizor de electricitate au declarat pentru Alba24.ro că singura soluție pentru ca aceste persoane să beneficieze de plafonare este ca fiecare familie din gospodăriile respective să-și facă contract de furnizare individual, procedură care implică un întreg proces birocratic care pentru racordare, autorizări, proiect, avize și alte probleme birocratice care durează cel puțin 6 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 16.11.2022 at 17:39

    Aşa este. Păi dacă treburile ar fi simplificate,pe unde să-şi mai răspândească partidul lipitorii,amantele, neamurile şi alţi „susţinători” ? Şi aşa-i peste tot, unde trebuie să faci un contract.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax