Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mii de site-uri de phishing concepute pentru a fura datele utilizatorilor, prin oferte false, descoperite de specialiști

Publicat

Peste 5.000 de site-uri de phishing concepute pentru a fura datele de identificare ale utilizatorilor, prin oferte false de plată sau teste COVID-19 la preţ redus, au fost identificate de specialiştii de la Kaspersky.

„În majoritatea schemelor de fraudă pe tema pandemiei, infractorii cibernetici urmăresc să obţină date despre utilizatori. Phishing-ul este adesea utilizat în acest scop: accesezi un link dintr-un anunţ sau e-mail şi ajungi pe o pagină unde ţi se cere să introduci informaţii personale şi detalii ale cardului bancar.

Odată ce au aceste informaţii, atacatorii le pot folosi pentru a fura bani din conturile unei ţinte. Dacă vedeţi un mesaj suspect legat de pandemie, vă recomandăm să verificaţi întotdeauna dacă informaţiile provin dintr-o sursă oficială şi să nu transmiteţi niciodată datele dumneavoastră personale site-urilor suspecte”, atenţionează Alexey Marchenko, Head of Content Filtering Methods Research la Kaspersky.

Experţii în securitate cibernetică au analizat e-mail-urile spam şi paginile de phishing concepute pentru a fura datele de identificare ale utilizatorilor, pentru a înţelege mai bine modul în care atacatorii cibernetici exploatează provocarea epidemiologică din prezent.

Rezultatele analizei au scos la iveală că diversele oferte false de plată şi testele COVID-19 la preţ redus se află printre cele mai frecvente scheme utilizate de către infractorii cibernetici.

Mai mult, anunţurile de phishing legate de coduri QR false şi certificatele de vaccinare necesare pentru acces la restaurante şi evenimente publice au devenit la fel de populare.

În iunie 2021, cercetătorii Kaspersky au observat o uşoară scădere a acestui tip de înşelăciune, însă produsele antivirus au detectat şi au blocat cu 14% mai multe site-uri web de phishing legate de pandemie decât în luna mai.

De asemenea, în perioada martie 2020 – iulie 2021, compania globală de securitate cibernetică a reuşit să stopeze peste un milion de încercări ale utilizatorilor de a vizita aceste site-uri.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax