Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mii de verificări prin sistemul eDAC, la graniță. 33 de cetățeni străini nu au fost primiți în țară

Publicat

Mii de verificări prin sistemul eDAC, la graniță, în ultimele 24 de ore, anunță Poliția de Frontieră.

Peste 202.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 63.900 de mijloace de transport au efectuat formalităţile pentru trecerea frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, în ultimele 24 de ore.

Informația a fost transmisă vineri dimineaţa de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat citat de AGERPRES, pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, dar şi prin cele aeriene şi maritime (sosiri din state non-Schengen) au fost efectuate formalităţile de intrare în ţară pentru 92.913 persoane.

Totodată, au intrat în ţară 30.019 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, pentru care se efectuează formalităţile de control la trecerea frontierei, începând cu data de 10 februarie 2022 şi până joi seara, la nivel naţional, au intrat în România 8.342.954 de persoane.

”Începând cu 31 martie 2024, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime din întreaga ţară nu mai efectuează formalităţile de control pentru persoanele care călătoresc în spaţiul Schengen, însă împreună cu colegii de la poliţie, imigrări şi jandarmerie realizează acţiuni poliţieneşti punctuale pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate faptele ilegale” se arată în comunicat.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost efectuate aproximativ 4.335 de verificări în aplicaţia eDAC.

Vezi aici ce este sistemul eDAC

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi la „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 88 de fapte ilegale (34 de infracţiuni şi 54 de contravenţii) prin care a fost încălcată legislaţia română.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 31.700 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 5.437.700 lei, care au fost oprite de la comercializare.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 33 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a opt cetăţeni români din diferite motive legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax