Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mijloacele de transport mărfuri vor putea depăși masa admisă cu maxim 25%. Autorizația Specială de Transport nu mai este necesară

Publicat

Mijloacele de transport încărcate cu mărfuri care nu sunt indivizibile nu vor mai avea nevoie de Autorizație Specială de Transport. Condiția este să nu depășească masa admisă cu mai mult de 25%.

Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență pentru modificarea literei c) a alineatului (6) al articolului 41 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, care se referea exact la acest lucru.

Prin actul normativ aprobat, se modifică art. 41 alin. (6) lit. c) din OG 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin revizuirea masei totale care poate fi autorizată pentru circulația vehiculelor care transportă mărfuri care nu sunt indivizibile, în sensul că masa totală să nu depășească cu mai mult de 25% masa totală maximă admisă.

Măsura este necesară, spune Guvernul, în scopul protejării infrastructurii rutiere, cu respectarea angajamentelor internaționale la care România este parte.

În prezent, circulația pe drumurile publice a vehiculelor rutiere, înmatriculate sau înregistrate în România sau în alte state, cu depășirea masei totale maxime admise, se poate efectua numai în baza Autorizației Speciale de Transport, eliberată în prealabil, de administratorul drumului pe care se circulă.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Prostia

    joi, 09.02.2023 at 05:46

    Dupa ce că stam prost cu drumurile din localitati sau autostrazile care sunt lucrate prost si se surpa saptăminal, un guvern care nu gîndeste ia o decizir in favoarea celor care distrug infrastructura ! Oare proștii care au gîndit asa ceva sunt apti mintal ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax