Connect with us
Publicitate

ABRUD

Miliardar implicat în proiectul minier de la Roșia Montană, reținut la Atena. Mandatul de arestare fusese șters de Interpol

Publicat

Miliardarul Beny Steinmetz, unul dintre investitorii în proiectul minier de la Roșia Montană, a fost reținut pe aeroportul din Atena (Grecia).

Acesta a fost condamnat în România, in absentia, la 5 ani de închisoare cu executare pentru acuzații de constituire de grup infracţional organizat în dosarul Ferma Băneasa.

Era dat în urmărire internaţională de Poliţia Română în baza mandatului internaţional de arestare emis de Curtea de Apel Braşov.

Potrivit unei publicații israeliene, o ”notificare roșie” (red notice) a fost emisă de Interpol. Steinmentz a fost reținut, chiar dacă ordinul de detenție a fost anulat în toate țările europene, înainte de zborul său către Grecia, au declarat surse pentru „Globes”, publicația citată.

„Lui Steinmetz i se permite să se deplaseze liber în Grecia, dar nu i se permite să părăsească țara, până când chestiunea este clarificată”.

„Red notice” reprezintă un mandat internațional de arestare pentru o persoană care este căutată de autoritățile din țările membre Interpol.

Dar reținerea din Grecia a avut loc la câteva săptămâni după ce comitetul de supraveghere al Interpol (CCF) a dat instrucțiuni pe 29 octombrie ca ordinul împotriva lui Steinmetz solicitat de România să fie șters.

Într-o decizie detaliată, CCF a hotărât, printre altele, că procedura care se desfășoară împotriva sa provine din considerente politice și este grav viciată.

Avocatul său a confirmat situația în care s află Steinmetz, dar a spus că reținerea sa este cauzată de o lipsă gravă de comunicare care a făcut ca notificarea pentru reținerea sa să nu fie ștearsă de Interpol. A adăugat că speră ca miliardarul să meargă acasă ”cât mai curând posibli”.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 08.12.2021 at 14:04

    Pai acum ne facem si noi o parere despre cine comanda in INTERPOL. Nu prea o sa vedeti evrei prin puscarii, mai ales in Romania. Pentru ei se gasesc solutii, cum de altfel si la anumiti romani prinsi cu tot felul de matrapazlacuri. Cel mai recent, Nicolae.

  2. Praful in ochi

    miercuri, 08.12.2021 at 15:14

    Ma fraierilor ! Noi, adica mUE, va furam, iar voi ciocu mic ! Va dam çava motorina de unde nici nu e si ajungava !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax