Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Miliardar misterios din Cluj-Napoca, găsit mort pe o plajă din Costa Rica. A fost implicat în scandalul femeilor în lesă

Publicat

Misteriosul miliardar de origine din Cluj, Mircea Popescu, românul care a afirmat că a deținut un milion de bitcoin, ar fi fost găsit mort în Costa Rica, potrivit mai multor ziare internaționale care publică știri din domeniul tranzacțiilor cu criptomonede.

Acesta era născut la Cluj-Napoca și a ajuns unul dintre cei mai bogați români din toate timpurile.

De numele său se leagă un scandal petrecut în urmă cu doi ani, când a plimbat în lesă două femei pe străzile Timișoarei.

Citește și: VIDEO: Imagini scandaloase cu femei în lesă plimbate pe străzile Timișoarei de un bărbat extravagant. Controverse pe Facebook

Pete Rizzo, editorul Revistei Bitcoin, a scris pe Twitter „RIP Mircea Popescu (1980 – 2021)”. Apoi adaugă: „Numit de către unii„ Tatăl Toxicității Bitcoin ”, Mircea va rezista ca una dintre cele mai denigrate figuri # Bitcoin și, fără îndoială, unul dintre cei mai mari filozofi ai săi.”

Potrivit gadgets.ndtv.com, dacă Popescu nu a lăsat accesul la averea sa virtuală altcuiva, monedele pe care le are se vor pierde iar acest lucru va avea impact asupra prețului Bitcoin.

Un site de știri din Costa Rica a scris că trupul lui Mircea Popescu ar fi fost descoperit în dimineața zilei de 23 iunie pe o plajă.

O altă publicație, în limba spaniolă, Teletica.com, Popescu a murit în largul coastei Costa Rica, când a intrat în mare să înoate și a fost măturat de curent.

Publicația a raportat că un „tânăr de 41 de ani străin ”se înecase în Playa Hermosa de Garabito, Puntarenas. „Evenimentele au avut loc în jurul orei 8:30 când Popescu a intrat în mare pentru a înota în sectorul Tramonto, a fost luat de curent și a murit pe loc”, se arată în raportul local.

”Figura polarizantă din industria criptomonedelor lasă în urmă o moștenire în carouri, împreună cu un cufăr de monede virtuale”, scrie și secțiunea de finanțe a știrilor yahoo.

Popescu, născut în România, a înființat Polimedia, o firmă de planificare a resurselor pentru întreprinderi, în 2007.

A devenit cunoscut după ce a început să lucreze ca blogger Bitcoin în 2012. A fost unul dintre pionierii activelor digitale. A spus că este singurul om care a deținut vreodată un milion de bitcoin.

Când bitcoin a atins apogeul la începutul acestui an, estimările legate de averea sa erau de până la peste 30 de miliarde de dolari.

Popescu este, de asemenea, cunoscut pentru că se află în spatele MPEx, o bursă de valori mobiliare bitcoin pe care a înființat-o în 2012.

A fost unul dintre criticii Ripple și Bitcoin Savings and Trust, pe care le-a considerat ca fiind escrocherii. În ultimul caz s-a dovedit că avea dreptate.

”Bitcoin nu este aici ca să vă dați cu părerea despre asta. Bitcoin este aici pentru a vă schimba profund și adesea dureros viața. Indiferent dacă sunteți de acord sau nu, dacă dați permisiunea sau nu, dacă credeți că este „acceptabil” sau „solicitat” sau orice altceva. Nu v-a întrebat nimeni” – Mircea Popescu.

A fost controversat prin punctele sale de vedere exprimate public și pe blogul lui (acum nefuncțional).  A adunat un mare număr de fani prin postările sale, unele considerate sexiste.

Până în prezent, nu se știe unde vor ajunge activele sale criptografice masive, deoarece nimeni nu știe de descendenți sau de starea deținerilor sale digitale actuale.

Popescu era un personaj prea puțin cunoscut în România. În ultimii ani a trăit în Statele Unite ale Americii, Mexic, Egipt și Costa Rica.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax