Connect with us
Publicitate

ABRUD

Miliardarul Beny Steinmetz, fost investitor la Roșia Montană, va fi extrădat din Cipru. A fost condamnat într-un dosar imobiliar

Publicat

Justiția din Cipru a decis extrădarea miliardarului Beny Steinmetz, fost investitor în proiectul de la Roșia Montană. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Astfel, acesta va putea executa pedeapsa în România, unde a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa.

Ministerul Justiției a precizat că decizia instanței cipriote poate fi atacată cu apel în termen de 3 zile, precizează G4Media.

Steinmetz a fost condamnat în 2020 în lipsă, la cinci ani de închisoare, pentru că a constituit un grup de crimă organizată în jurul unor afaceri imobiliare în țara noastră. Este cunoscut pentru implicarea sa în afacerea Roșia Montană.

Pe 17 decembrie 2020, Benyamin Steinmetz şi fostul consultant politic Tal Silberstein au fost condamnaţi definitiv la câte 5 ani de detenţie pentru constituire de grup infracţional organizat în dosarul Ferma Băneasa de la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie.

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de detenţie efectivă, iar Paul al României, la 3 ani şi jumătate cu executare, dar a fugit din ţară şi a fost dat, de asemenea, în urmărire internaţională.

Cine este Beny Steinmetz

Acesta este un magnat în segmentul de minerit al diamantului și a fost trimis în judecată în mai 2016 pentru constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență, în formă continuată, și complicitate la spălarea banilor, în formă continuată.

Omul de afaceri israelian era considerat cel mai bogat evreu şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

A fost locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari. A fost unul dintre investitorii proiectului minier de la Roşia Montană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 11.10.2023 at 20:14

    Ce tare-i Soroş. A zis că-l leagă şi l-a legat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax