Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Miliardarul Beny Steinmetz, investitor în proiectul abandonat de la Roșia Montană, încearcă să oprească anchetele RISE în instanță

Publicat

Afaceristul israeliano-francez Benyamin „Beny” Steinmetz încearcă să oprească în instanță publicarea unor anchete jurnalistice despre investițiile sale în România și în alte țări.

Steinmetz a fost condamnat în 2020 în lipsă, la cinci ani de închisoare, pentru că a constituit un grup de crimă organizată în jurul unor afaceri imobiliare în țara noastră. Este cunoscut pentru implicarea sa în afacerea Roșia Montană.

Steinmetz cere judecătorilor Tribunalului București blocarea tuturor articolelor trecute și viitoare despre afacerile sale, atât pe platforma RISE, cât și pe OCCRP – organizația internațională de jurnaliști de investigație la care suntem afiliați, scriu jurnaliștii de la RISE Project.

Cere măsuri împotriva celor două organizații, dar „fără citarea părților”. RISE a aflat despre acțiunea în instanță de la un cititor care a remarcat apariția procesului pe portalul instanțelor.

„Să dispuneți, (…) fără citarea părților, interdicția imediată a numitului Radu Paul, jurnalist, și a publicațiilor/organizațiilor online Organized and Corruption Reporting Project (OCCRP) și Rise Project România de publicare a oricărui articol care face referire la numele meu, (…) și a coborârii/anulării/ștergerii articolelor referitoare la persoana mea de pe platforma celor două publicații (…) până la soluționarea definitivă a acțiunii în cauză”, a scris avocatul omului de afaceri în cererea de chemare în judecată.

Jurnaliștii de investigație mai scriu că în 2021, Steinmetz a fost arestat în Atena, după ce autoritățile române au emis un mandat internațional pe numele său.

Între timp, Interpol a revocat mandatul, fiind eliberat. În România, se află în continuare pe lista fugarilor.

Cine este Beny Steinmetz

Acesta este un magnat în segmentul de minerit al diamantului și a fost trimis în judecată în mai 2016 pentru constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență, în formă continuată, și complicitate la spălarea banilor, în formă continuată.

Omul de afaceri israelian era considerat cel mai bogat evreu şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

A fost locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari. A fost unul dintre investitorii proiectului minier de la Roşia Montană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 04.03.2023 at 13:12

    Adică a scăpat Bica,Elan, acţionarul lui Dinamo şi alţii, şi nu scapă un evreu ? Prea suntem creduli sau mai bine zis naivi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax