Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Milioane de români vor primi bani de la guvern, în 2023. Anunțul premierului despre ajutorul pentru alimente și plata facturilor

Publicat

În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente. De asemenea, aproximativ 4 milioane de români vor beneficia, în februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, scrie premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.

„În contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile. Am făcut-o în 2022 și vom continua și anul acesta. Am identificat modalități prin care acest sprijin să fie acordat de Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetățeni”, scrie premierul.

Citește și IMPOZITE PENSII 2023: Codul Fiscal, modificat printr-o lege nouă adoptată tacit la Senat. Sunt vizate pensiile sub 3000 de lei

Potrivit acestuia, în acest an, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente.

De asemenea, aproximativ 4 milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, la nivelul fiecărei gospodării.

Pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în anul școlar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuți vor primi un tichet social de 2.000 de lei.

„O guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toți cei aflați în nevoie, prin cele mai rapide și eficiente modalități, fără a destabiliza însă bugetul statului și fără a stopa investițiile. Programele prin fonduri europene sunt o soluție pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent și cu rezultate vizibile pentru români”, își încheie postarea Nicolae Ciucă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 07.01.2023 at 17:05

    Aşa măi nenorociţilor, după ce aţi vândut ţara vă puneţi pe dat pomeni din împrumuturi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax