Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Militar din Alba, condamnat după ce a fost prins beat la volan. Ce a băut și ce alcoolemie avea când a fost depistat de poliție

Publicat

Un bărbat, caporal la UM 01020 din Câmpeni, a fost recent condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. 

Fiind militar, bărbatul a fost cercetat de procurorii militari, iar mai apoi judecat și condamnat de magistrații Tribunalului Militar Cluj Napoca. 

O decizie în instanță a fost dată recent, în data de 26 octombrie 2023. Fapta pentru care militarul a fost judecat a avut loc în urmă cu un an, pe raza comunei Arieșeni.

Militar prins beat la volan de polițiști

Potrivit motivării instanței, ”la data de 29 octombrie 2022, în jurul orei 20:15, inculpatul caporal din cadrul U.M. 01020 „C” Câmpeni, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/1 alcool pur în sânge, a condus autoturismul  pe D.C. 255 pe raza comunei Arieşeni.

Din testarea cu etilotestul a reieşit o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în documentul citat.

În fața magistraților militari, caporalul a precizat că în data de 29 octombrie 2022, între orele 01:00 şi 04:00 dimineaţa, a consumat aproximativ 600 de mililitri de coniac, în acelaşi timp consumând şi carne la grătar cu garnitură de cartofi.

Pe parcursul zilei de 29 octombrie 2022, până la momentul depistării sale în trafic, a consumat doar o farfurie de ciorbă de burtă, nemaiconsumând băuturi alcoolice, a spus acesta.

Pedeapsa primită

Pentru fapta comisă, Tribunalul Militar de la Cluj Napoca l-a condamnat pe bărbat la un an de închisoare cu amânare pentru conducere sub influența alcoolului.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax