Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Mimau în stradă handicapuri, pentru a face bani

Publicat

 

Jandarmii au sancţionat trei persoane care, în municipiul Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, au fost surprinse apelând la mila trecătorilor, în vederea obţinerii unor foloase materiale.

Cei trei cetăţeni nu se află la prima abatere de acest fel şi, deşi la prima vedere par persoane apte de muncă şi capabile să găsească modalităţi legale de întreţinere, au fost depistate de mai multe ori de patrulele de ordine şi siguranţă publică în timp ce deranjau trecătorii prin acte de cerşetorie.

Dacă, până acum, Gabriel Moldovan (33 de ani), din judeţul Mureş, C.D. (16 ani), din Alba Iulia şi M.D.N. (29 de ani), domiciliat în comuna Vinţu de Jos au fost doar legitimaţi şi îndrumaţi spre o activitate lucrativă legală, joi, primul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei, iar următorii doi cu avertisment scris, comportamentul acestora urmând să fie monitorizat.

Oamenii legii recomandă cetăţenilor să nu încurajeze astfel de persoane, să nu le ofere bani, mâncare sau bunuri materiale, să le evite şi să le semnaleze prezenţa forţelor de ordine. Adăugăm faptul că,  de cele mai multe ori, pentru a sensibiliza trecătorii, acestea invocă nevoi sociale sau situaţii critice în familie, exploatează traume psihice sau handicapuri fizice care nu corespund realităţii, după cum se poate vedea în imagini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax